Centrul de permanenţă din Drăguţeşti prinde contur

Lucrările de reabilitare și extindere a vechii clădiri în care a funcționat primăria Drăguțești sunt aproape de finalizare. În această clădire își vor putea amenaja cabinete individuale medicii de familie din comună, care în prezent își desfășoară activitatea în condiții improprii. Investiția se realizează exclusiv din fonduri de la bugetul local. "Va fi un fel de centru de permanență", au spus autoritățile locale din Drăguțești.

Administraţia locală din Drăguțești a reluat la începutul acestui an lucrările de reabilitare a clădirii în care și-a desfășurat activitatea în trecut primăria. Lucrările erau blocate de mai bine de un an însă conducerea comunei a alocat fonduri astfel încât investiția să fie dusă la bun sfârșit. În primele luni ale anului a fost ridicat un etaj și a fost realizată și învelitoarea. Primarul Gheorghe Butan este de părere că în numai câteva luni lucrările vor fi finalizate. "Va fi exact ca un centru de permanență. Sunt 4 medici de familie pe raza comunei. Toți vor avea cabinete medicale în această clădire, cu săli de așteptare separate, săli de tratament după standarde europene, cu toate că sunt cu fonduri proprii. Lucrarea a fost licitată la 420.000 lei. Prevede reabilitarea și extinderea clădirii plus dotarea cu mobilier și montarea tâmplăriei. Fonduri avem prevăzute în bugetul pe anul în curs. Am pus acoperișul. Se deteriorase tavanul și pereții pentru că lucrarea a stat un an și ceva sub cerul liber. Acum se lucrează masiv. S-ar putea ca în maximum 2-3 luni să fie finalizată", a declarat Gheorghe Butan, primarul comunei Drăguțești.
Spațiile vor fi compartimentate și vor fi concesionate cadrelor medicale din comună după finalizarea lucrărilor. O parte din medici își desfășoară activitatea într-un spațiu impropriu din satul Iași, iar alții în sala de sport de la Drăguțești. "Medicii sunt bucuroși. Au văzut proiectul, am stat de vorbă cu dumnealor. Sunt încântați de condițiile de lucru din noua clădire", a mai spus primarul comunei Drăguțești.

Galerie foto


Vizualizări: 511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: