Văgiulești: Drumul din Murgilești, consolidat după alunecarea de teren

Circa 30 de familii din satul Murgilești al comunei Văgiulești au stat cu frica în sân mai bine de un an de teamă că vor rămâne izolate. O alunecare de teren s-a produs la începutul anului 2015 de-a lungul drumului care asigură legătura cu restul comunei. Primăria a cerut sprijin la autorităţile de la nivel judeţean şi central pentru consolidări, însă banii nu au venit. În aceste condiţii, autorităţile au renunţat la alte investiţii şi au demarat lucrările pe cont propriu. La mijlocul lunii aprilie s-a dat startul lucrărilor, iar în două luni totul ar putea reveni la normal, spune primarul din Văgiuleşti, Constantin Pîrjol.

Aproximativ 400.000 lei au trebuit să strângă autoritățile locale din Văgiulești pentru a putea da startul lucrărilor de consolidare a drumului din satul Murgilești. Afectată de alunecări a fost și stația de apă care asigură alimentarea inclusiv pentru satul Covrigi. Lucrările de consolidare au fost demarate în data de 18 aprilie și se lucrează de zor la refacerea drumului. Autoritățile locale din Văgiulești sunt optimiste și sunt de părere că în doar câteva luni oamenii din zonă vor putea circula în condiții optime. "A fost afectat în primul rând drumul și exista riscul ca gospodărirea de apă, care este realizată în proporţie de 90%, o investiție destul de mare, să se piardă. Conducta de distribuţie este de 16km. Se impunea de urgență să intervenim. Am făcut economii la bugetul propriu, toate resursele economisite în 2015 le-am direcționat spre această urgență. Investiția a fost demarată. De la constructor avem garanția că lucrările vor fi executate în maximum două luni. Implică lucrări foarte complexe, pentru că așa cum este prevăzut în proiectul tehnic se introduc în pământ niște stâlpi de țeavă la o adâncime de 6 metri care sunt consolidaţi prin grindă metalică, iar în zona drumului se introduc pietre mari în casete de plasă care consolidează zona. Un tub riflat va prelua toate apele, pentru că din cauza apelor s-a produs această alunecare. Trebuie dirijate astfel încât în viitor să nu mai existe probleme în această zonă", a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiulești.
Și drumul din satul Valea Motrului din comuna Văgiulești a fost afectat de alunecări de teren în iarna lui 2015. Autorităţile locale au realizat un proiect pentru reabilitarea acestui drum şi speră să obţină fonduri europene pentru realizarea acestei investiţii.

Galerie foto



Vizualizări: 513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: