Concursul pentru posturile de CFL-işti începe cu acuzaţii grave

Complexul Energetic Oltenia organizează în perioada 6-16 noiembrie concursuri pentru posturile de conducători formaţie de lucru, dar au apărut primele suspiciuni. Cel puţin două dosare au fost respinse din motive puerile, fie că nu se vede bine copia cărţii de identitate, fie că aceasta a fost adusă târziu, deşi era depusă în termen. Conducerea companiei a dispus verificări.

Cel care a sesizat neregulile a fost Manu Tomescu de la Sindicatul Energia Rovinari. Acesta a anunţat conducerea Complexului Energetic Oltenia şi spune că, dacă nu vor fi luate măsuri, va face plângere penală.

Cazul sesizat se referă la Dumitru Grădinaru, salariat CEO la Cariera Rovinari, care şi-a depus dosarul pentru unul dintre posturile de CFL-işti scoase la concurs. Acestuia i s-a comunicat că a adus copia cărţii de identitate prea târziu, deşi el are dosar de concurs complet înregistrat cu data de 1 noiembrie 2017, termenul limită fiind ziua respectivă, orele 15.00.

Manu Tomescu a cerut managerului Boza să trimită Corpul de Control. „Mi-a promis că situaţia va fi analizată de o comisie condusă de directorul Olaru de la Resurse Umane şi, dacă e aşa cum zicem noi, va fi lăsat să participe la concurs”, a spus Tomescu. Acesta spune că şi alţi oameni s-au plâns că le-au fost respinse dosarele, dar nu vor să depună contestaţie. „Mai este un caz tot la Rovinari, omul a fost sunat în ultima zi că nu se vede bine copia cărţii de identitate. Noi toţi avem copii ale cărţilor de identitate la secretariat, la o adică. Omul a zis însă că nu face contestaţie”, a spus Tomescu.

Liderul sindical spune că va face plângere penală dacă lui Grădinaru nu i se face dreptate. Potrivit unor surse, acesta avea dosarul în regulă, dar copia actului de identitate i-a fost sustrasă pentru a putea fi scos din competiţie. Grădinaru a depus o a doua copie în termen, dosarul a fost înregistrat, dar nu a fost trimis la sucursală.

Vizualizări: 5,320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: