Concursul pentru şefia noului CSM ar putea fi anulat. Motivul!

Municipalitatea din Târgu Jiu ia în considerare anularea concursului din 25 iunie pentru postul de director la noul Club Sportiv Municipal. Primarul Marcel Romanescu vorbeşte de posibilitatea ca primăria să preia clubul sportiv condus de Mihai Prunariu. „Nu este o temere, poate să fie chiar şi o bucurie”, a comentat edilul.

Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, condus de Mihai Prunariu, este în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului. Autorităţile locale spun că este posibil ca acest club să fie administrat de primărie şi atunci ar însemna ca administraţia locală să aibă două cluburi, ceea ce ar duce la costuri enorme. Astfel, primarul Romanescu agreează ideea preluării CS Pandurii Târgu Jiu, mai ales că acesta funcţionează şi are propriii angajaţi.

„Din ceea ce ştiu, în momentul de faţă se discută la nivelul Guvernului pregătirea descentralizării pe domeniile de cultură şi sport. Există posibilitatea ca acel club municipal de la Târgu Jiu, coordonat de domnul Mihai Prunariu, să revină municipalităţii târgujiene. Şi de aceea trebuie să avem foarte clare lucrurile înainte de a organiza concursul pentru postul de director al CSM. Decizia o voi lua împreună cu consilierii locali şi cu cei doi viceprimari. Pentru noi chiar ar fi un lucru extraordinar, că deja avem o entitate înfiinţată, cu oameni de specialitate, cu oameni care ştiu ce este de făcut şi poate este bine pentru toată lumea. Trebuie cât mai repede luată această decizie, în maximum o săptămână, pentru că pe 25 iunie ar trebui să se organizeze concursul pentru postul de director”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Mihai Prunariu nu pare să aibă vreo problemă privind acest posibil transfer, dar spune că cine va prelua clubul va trebui să-şi ia anumite angajamente. „Sunt mai multe discuţii, că va trece de Consiliul Judeţean sau de Consiliul Local. Important este, dacă acest lucru se va întâmpla, să se asigure măcar bugetul care a fost asigurat de peste 20 de ani de Ministerul Tineretului şi Sportului pentru a putea face performanţă în continuare. Din ce ştiu, Guvernul este hotărât să descentralizeze sportul, dar nu ştiu când. Important este să se asigure continuitatea clubului, să se asigure performanţa de la CS Pandurii. Cu toate secţiile avem rezultate foarte bune”, a explicat Mihai Prunariu.  

CS Pandurii Târgu Jiu are 23 de angajaţi. Bugetul din 2018 se ridică la 300.000 de euro. La CS Pandurii Târgu Jiu se practică atletism, lupte, box şi radioamatorism.

Vizualizări: 986

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: