Concursuri pentru asistenţii şefi din spital

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a scos la concurs patru posturi de asistent-şef în cadrul mai multor secţii ale unităţii spitaliceşti. În prezent, cadrele medicale care ocupă aceste funcţii au fost numite prin delegaţie, reprezentanţii spitalului declarând vineri că doresc ca până la sfârşitul anului toate posturile de şefi din cadrul unităţii să fie ocupate prin concurs. Potenţialii candidaţi îşi pot depune dosarele până la data de 15 iulie 2015.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu caută asistent-şef pentru secţiile Ginecologie, Chirurgie Generală, Oftalmologie şi Neonatologie. Conducerea spitalului judeţean spune că se pot prezenta la concurs şi asistenţi medicali din afara spitalului, dar care să îndeplinească condiţiile specifice postului. ”Candidaţii pot fi şi din afara spitalului, dar este important să îndeplinească următoarele condiţii: diplomă de licenţă în domeniul medical-3 ani vechime în funcţia de asistent medical, diplomă de absolvire a învăţământului superior de scurtă durată în domeniul medical sau diplomă de şcoală sanitară postliceală - 5 ani vechime în funcţia de asistent medical şi să fie asistenţi medicali principali. Data limită de depunere a dosarelor este 15 iulie 2015”, a spus Cătălin Vienescu, şef serviciu Resurse Umane din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Prima probă a concursului, cea scrisă, este programată pentru 4 august, iar pe 7 august are loc interviul. Cât priveşte scoaterea la concurs a celorlalte posturi de asistent-şef, reprezentanţii spitalului au spus că s-a solicitat deja la Consiliul Judeţean Gorj scoaterea la concurs. ”Sperăm ca până la sfârşitul anului 2015, toate posturile de şef din cadrul spitalului să fie ocupate prin concurs. Noi am cerut deja Consiliului Judeţean să ne aprobe scoaterea la concurs a posturilor de conducere şi pentru celelalte secţii şi aşteptăm hotărârea”, a spus Cătălin Vienescu.

În prezent, postul de asistent-şef pe secţia Ginecologie este ocupat de Alina Mihaela Alexoiu, la Neonatologie postul este ocupat de Păunica Diaconu, la Oftalmologie asistent-şef este Mariana Buță, iar la Chirurgie postul este deţinut de Ramona Blidaru. Încă de la începutul anului, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a organizat zeci de concursuri de angajare pentru medici, asistente, infirmiere, liftieri, urmând ca în perioada următoare să fie organizate concursuri pentru registratorii medicali și personal TESA. Una din condițiile pe care trebuie să le îndeplinească spitalul pentru a obține acreditarea Ministerului Sănătății anul viitor este să aibă tot personalul de conducere numit prin concurs și nu cu delegație cum a fost până acum.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: