Condamnare de patru ani pentru Vili Pasăre

Liderul PNG Gorj, Vili Pasăre, primar al comunei Dragoteşti, a fost condamnat la 4 ani de închisoare, cu executare, de către o instanţă a Curţii de Apel Craiova într-un proces de corupţie. Vestea a uimit-o până şi pe Titina Pitropu, denunţătoarea politicianului, cei doi formând în ultimii ani un "cuplu" pe care puţină lume nu are cum să nu-l cunoască.

Ultimul termen în acest proces s-a judecat joi, dosarul rămânând în pronunţare, seara târziu aflându-se că edilul din Dragoteşti a primit o sentinţăă pe care nu o visau nici cei mai mari adversari ai săi. Vili Pasăre a fost acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită, după ce în octombrie 2006 a fost reţinut pentru o zi în urma unui flagrant. El a fost filmat atunci în timp ce primea un plic în care erau 3000 de lei de la o femeie de afaceri, Titina Pitropu, care deţinea depozite de fier vechi la Dragoteşti şi care s-a autodenunţat procurorilor, susţinând că lunar trebuia să îi dea primarului 600 de lei pentru a nu-i fi închise depozitele.
 Instanţa de judecată de la Craiova a decis ca Vili Pasăre să nu mai aibă dreptul tmp de doi ani după executarea pedepsei să aleagă sau să fie ales. Un văr al acestuia, Roberto Păducel, fost şef al depozitelor de fier vechi, acuzat şi el de luare de mită, a fost condamnat la trei ani de închisoare, sentinţa nefiind definitivă, cei doi condamnaţi având posibilitatea să facă recurs şi procesul să continue la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 Vili Pasăre s-a declarat uluit de cele decise la Craiova, el pledând în continuare nevinovat. Liderul PNG Gorj a fost găsit nevinovat anul trecut de o instanţă a Tribunalului Gorj, el precizând atunci că nici nu ar fi existat motive pentru a fi condamnat pentru faptele de care era acuzat. Pasăre a declarat mereu că este nevinovat, el beneficiind mereu şi de sprijinul politic al şefului său de partid, Gigi Becali, care a declarat atunci când a venit la Târgu Jiu că este alături de şeful său de filială.

 Titina, un ochi plânge, altul râde

 În schimb, denunţătoarea Titina Pitropu, afirmă că pe de-o parte se bucură pentru că i s-a făcut dreptate, iar pe de altă parte se gândeşte la familia lui Pasăre şi regretă postura în care se află. "Tot timpul am sperat că se va face dreptate în ţara asta la o instanţă pentru că dovezile erau clare, numai la Gorj ele nu s-au putut folosi. Am fost şi eu la termenul de joi, ultimul de altfel, de la Curtea de Apel, şi am văzut ce avocaţi slabi a avut în acest proces. Eu mă bucur pentru că a fost pronunţată o asemenea sentinţă pentru că puţini au fost cei care nu mi-au râs în faţă zicându-mi să-mi văd de treburile mele. Pe de altă parte îmi pare rău de el pentru că a trecut totuşi atâta timp, are şi el familie, mă gândesc la ce va face soţia şi copilul lui, dar, până la urmă, sunt problemele lui", afirmă Pitropu.

 Anchetă cu bucluc

 Dosarul lui Vili Pasăre a fost instrumentat de procurorul Gheorghe Constantinescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cel care l-a reţintu recent şi pe dr Radu Coiculescu, şeful Comisiei Judeţene pentru Evaluarea Persoanelor cu Handicap din judeţ, acuzat şi el de fapte de corupţie. Constantinescu s-a certat în decembrie 2006 cu fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Emil Moţa, care a infirmat prima propunere de trimitere în judecată a lui Vili Pasăre. Moţa a emis atunci două ordonanţe prin care infirma rechizitoriul de trimitere în judecată a liderului PNG. Ulterior, fostul prim-procuror a fost schimbat din funcţie, iar ancheta a fost preluată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care în mai 2007 au dispus trimiterea în judecată a liderului PNG Gorj. Instanţa de la Craiova este şi cea care l-a găsit acum vinovat pe edilul din Dragoteşti, ceea ce spune multe despre unele anchete făcute la nivel judeţean.


Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: