Condamnare finală pentru o angajată a Camerei Agricole

Verdict final al Curții de Apel Craiova în dosarul în care o angajată a Camerei Agricole Gorj a fost trimisă în judecată de procurorii DNA într-un dosar ce vizează acordarea unor subvenții din fonduri europene pentru doi gorjeni din Padeș, aceștia folosindu-se de documente false pentru a încasa banii respectivi.

Toți cei trei inculpați au contestat decizia dată în vară de Tribunalul Gorj, dar verdictul de la Târgu Jiu a fost confirmat acum de magistrații din Bănie, care au respins apelurile depuse de Mioara Low, Nicolae Corlan și Daniel Nicolae Corlan.
Cei doi bărbați au primit fiecare câte o condamnare de 2 ani și jumătate, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, în timp ce femeia a primit o condamnare de 3 ani, executarea fiind înlocuită cu o perioadă de încercare de 5 ani, timp în care trebuie să fie permanent la dispoziția organelor judiciare. Pedepsele au fost pronunțate pe fond în condițiile în care inculpații și-au recunoscut vina, iar procedurile judiciare s-au derulat foarte repede. Inculpații au fost obligați de magistrați și să despăgubească Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale cu peste 82.500 de lei, bani încasați ilegal, după cum au descoperit procurorii anticorupție.
„În cursul anului 2012, inculpatul Corlan Nicolae Daniel, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale - Oficiul Județean pentru Plăți și Dezvoltare Rurală Gorj mai multe documente care conțin date false sau nereale, în contextul realizării a două proiecte finanțate din fonduri europene. Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Corlan Nicolae Daniel a încasat nelegal 82.545,25 lei, sumă cu care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a și constituit parte civilă în cadrul procesului penal. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumelor de bani existente în două conturi ce aparțin inculpaților Corlan Nicolae Daniel și Low Mioara”, arata DNA la momentul finalizării cercetărilor.

Vizualizări: 944

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: