Condamnare în dosarul şpăgii de angajare la Spitalul Județean

Justiția a pronunțat un prim verdict în dosarul în care o asistentă a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost inclusiv reținută pentru 24 de ore pentru că a pretins 10.000 de lei la un concurs de angajare.

Daniela Samoilă a fost trimisă în judecată la sfârșitul anului trecut, atunci procurorii cerând inclusiv arestarea sa preventivă, lucru cu care instanțele nu au fost de acord. Acum ea și-a recunoscut faptele și a și pus la CEC Bank cei 10.000 de lei, la dispoziția instanței, judecătorul de caz dispunând o condamnare a acesteia la 2 ani de închisoare cu suspendare, pedeapsa fiind înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, timp în care femeia nu are voie să recidiveze. Ea trebuie, de asemenea, în perioada respectivă, să fie permanent la dispoziția organelor de anchetă, să justifice veniturile pe care le are, să anunțe orice eventuală schimbare de domiciliu și orice plecare mai mare de 8 zile de acasă.

Sentinţa de acum nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Dosarul respectiv a reprezentat în 2013 una din cele mai tari anchete ale anului, la vremea respectivă toți șefii din conducerea Spitalului Județean trecând pe la Parchet pentru a da explicații despre angajările cu bucluc. Tot atunci se vorbea și despre disjungerea dosarului și declinarea competenței către DNA întrucât în anchetă erau implicate persoane care pot fi anchetate doar de procurorii anticorupție, despre dosarul respectiv nemaiauzindu-se însă nimic altceva. În cele din urmă, doar Samoilă a fost găsită ca singura „coruptă” din toată povestea, deși pare greu de crezută că lucrurile ar fi putut sta chiar așa. „Din rechizitoriul întocmit a rezultat că a pretins şi primit în cursul lunii noiembrie 2012 suma de 10.000 lei de la numita Văcăroiu Mariana, lăsând să se creadă că are influenţă asupra numitei Olariu Nadiana Rozalia - şefa Serviciului Resurse Umane din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg. Jiu, promiţând intervenţia sa pe lângă această persoană, pentru a facilita promovarea concursului organizat pentru ocuparea unui post de infirmier în cadrul secţiei de chirurgie a acestei unităţi sanitare”, au informat procurorii.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: