Condamnare pentru doi bătăuși!

Doi tineri care stau în zona Ursați din municipiu și care acum un an l-au snopit în bătaie pe un localnic și-au aflat ieri pedepsele finale dispuse de instanță în cazul lor. Magistrații de la Curtea de Apel Craiova au decis ca pentru amândoi perioada de condamnare să fie mai mică decât cea stabilită inițial la Tribunalul Gorj, unde și încadrarea faptelor a fost cu totul alta. La Târgu Jiu și Constantin Tufan, dar și amicul său Dumitru Alexandru Stanciu au fost acuzați de tentativă de omor, pentru care au primit câte 4 ani de închisoare, din care s-au scăzut cele 24 de ore de reținere din 13 noiembrie 2014.

Avocații celor doi le ceruseră magistraților gorjeni schimbarea încadrării juridice, dar instanța nu a admis solicitarea, cererea fiind admisă însă acum la Craiova. Judecătorii de la Curtea de Apel au dispus condamnarea celor doi, dar pentru vătămare corporală, pedeapsa decisă pentru fiecare dintre inculpați fiind de 3 ani și 6 luni, ambii recunoscându-și faptele. Ei au ajuns să aibă probleme cu legea după ce l-au luat la bătaie pe Gheorghe Cucăilă, cel al cărui fiu îl accidentase pe unul dintre ei în cursul verii trecute, tânărul fiind deja în spatele gratiilor pentru că a comis și alte infracțiuni. Stanciu și Tufan au vrut însă să îi dea o lecție bărbatului, iar asta îi costă pe ei libertatea, Gheorghe Cucăilă fiind rudă apropiată cu Ion Cucăilă, cel care a fost snopit de polițiști în bătaie în sediul Poliției Târgu Jiu în septembrie 2013 și care, toamna aceasta a fost implicat într-un alt scandal, el fiind de data aceasta acuzat că ar fi lovit un alt bărbat.

Pe lângă problemele penale, cei doi agresori vor mai avea probleme și cu banii, instanța condamnându-i pe latură civilă să suporte daune destul de mari pentru victima lor, verdictul în acest caz nefiind însă cel final. „Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg. Jiu şi obligă în solidar inculpaţii Tufan Constantin şi Stanciu Dumitru Alexandru la suma de 3.438,773 lei cu dobânzile legale aferente, sume reprezentând cheltuieli de spitalizare. Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Cucăilă Gheorghe şi obligă inculpaţii în solidar la : - 15.000 lei reprezentând daune materiale; - 50.000 lei reprezentând daune morale; - 10.000 lei reprezentând rentă globală pentru perioada octombrie 2014 – martie 2015 inclusiv. Obligă inculpaţii în solidar la 5.000 lei cheltuieli judiciare către partea civilă Cucăilă Gheorghe, reprezentând onorariu apărător”, au decis magistrații.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: