Poliţist gorjean, implicat în contrabandă cu ţigarete

Acţiune de amploare organizată ieri de procurorii din Motru pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de ţigarete aduse ilegal în ţară din Serbia. Marfa era vândută în Gorj şi Mehedinţi, dar şi în Timişoara, în aceste zone având loc în cursul dimineţii nu mai puţin de 26 de percheziţii domiciliare, la care au participat circa 150 de poliţişti.

Oamenii legii au descins inclusiv la un coleg de-al lor de la Tismana, Victor Tismănaru, agent de ordine, care avea acasă un mic depozit cu ţigări netimbrate şi vândute pe piaţa neagră. Agentul, dar şi alte peste 20 de persoane, au ajuns în cursul zilei la audieri la sediul IPJ Gorj, Tismănaru având de dat explicaţii cu privire la tutungeria ilegală pe care o avea la locuinţa sa. Anchetatorii estimează că prejudiciul din acest dosar depăşeşte 1,5 milioane lei, fiind una dintre sumele cele mai mari calculate într-un astfel de caz la nivel de judeţ.

„Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în perioada mai - octombrie a.c., persoanele în cauză ar fi deţinut şi comercializat, pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi şi Timiş, importante cantităţi de ţigarete,  provenite din contrabandă. Prejudiciul preliminar, creat prin această activitate infracţională, este de aproximativ 1.500.000 de lei. De asemenea, vor fi puse în executare 23 de mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracţiuni. La acţiune au participat poliţiştii din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, de ordine publică şi de criminalistică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, fiind sprijiniţi de poliţişti din Inspectoratele de Poliţie Judeţene Mehedinţi şi Timiş”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Gorj, până la închiderea ediţiei nefiind emisă vreo ordonanţă de reţinere pe numele vreunui suspect, bilanţul operaţiunii respective urmând să fie făcut public în cursul acestei zile.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: