La volan fără permis, cu copil mic în mașină

Un gorjean s-a ales cu o condamnare de un an și două luni, cu suspendare, după ce s-a urcat fără permis în mașină, deși avea doi pasageri, între care un copil. Sentința Judecătoriei Craiova din 8 octombrie nu este definitivă.

Fapta s-a petrecut pe 16 februarie 2020, când gorjeanul care conducea un Audi pe DN 65, în județul Dolj, a fost tras pe dreapta. Polițiștii au constatat că acesta nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Bărbatul este din Rovinari și mergea cu concubina sa și cu fetița lor de cinci luni la aeroportul din Craiova. Femeia ar fi condus de la Rovinari la Craiova, dar în apropierea aeroportului fetița a devenit agitată, astfel că mama s-a mutat pe bancheta din spate.

Tânărul a spus că are permis de Marea Britanie, dar era doar un permis provizoriu, din acela care îi dădea dreptul să participe la examenul final.

“Inculpatul a precizat că la momentul producerii evenimentului deținea permis de conducere valabil, emis de Marea Britanie și urma cursurile unei școli de șoferi pentru obținerea permisului de conducere, valabil pe teritoriul României, iar în prezent a obținut permisul de conducere categoria B, valabil pe teritoriul României”, se arată în documentul de la instanță, dar din analiza documentelor s-a văzut că susținerile nu sunt adevărate.

Gorjeanul s-a ales cu o pedeapsă cu suspendare, nefiind recidivist.

Vizualizări: 780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: