Condescu: „Am reuşit un rezultat bun la Dinamo şi sunt mai liniştit”

Pandurii au trecut de testul meciului cu Dinamo, mult aşteptat pentru a vedea dacă datoria către Dinamo nu va fi plătită şi cu puncte. Speculaţiile referitoare la acest subiect apăruseră înaintea meciului iar faptul că Pandurii au înregistrat un rezultat bun a înlăturat orice bănuieli în acest sens. Rezultatul l-a bucurat pe preşedintele clubului, Marin Condescu, fiind în egală măsură şi nemulţumit de arbitrajul acestei partide. Pronosticul preşedintelui clubului că Pandurii vor obţine cel puţin şapte puncte din trei partide, inclusiv cea cu Dinamo, este pe cale de a se realiza, acesta fiind optimist în privinţa rezultatelor din următoarele jocuri cu Gaz Metan şi Unirea Urziceni.

Marin Condescu e mult mai liniştit acum după ce Pandurii a înregistrat un egal la meciul cu echipa care i-a creat cele mai mari probleme de când Pandurii joacă în Liga I.  Preşedintele se temea de un eşec, deşi a explicat jucătorilor că nu se va supăra dacă pierd, mai ales prin prisma faptului că era greu de dovedit că punctele nu s-au dus la Dinamo în contul unei înţelegeri: „Am reuşit un rezultat bun la Dinamo şi sunt mai liniştit acum că am făcut egal în Ştefan cel Mare. Pentru că ar fi fost foarte greu să dovedim, în cazul unei eventuale înfrângeri, că s-a jucat pe teren. Mai ales că a fost acel penalti provocat de Murgan şi ar fi fost greu să contrazicem pe cineva şi cu siguranţă n-am fi scăpat de bănuială mult timp”. Preşedintele a mai precizat că nu au existat niciodată discuţii în acest sens în timpul negocierilor cu dinamoviştii: „Trebuie să spun că în timpul negocierilor cu cei de la Dinamo pentru a putea fi programaţi în campionat, respectiv cu domnul Badea, niciodată nu s-a încercat să ni se sugereze că parte în acea înţelegere stă şi cedarea celor trei puncte din întâlnirea directă”, a precizat Condescu.

Demiterea lui Cârţu iasă din discuţie

Ca şi antrenorul Sorin Cârţu, preşedintele este de părere că se putea face chiar mai mult în această partidă dar cu lotul pe care l-a avut Cârţu la dispoziţie, fără Martinovic şi Raskovic, care erau accidentaţi, era greu.

Arbitrajul a fost criticat de preşedintele clubului care a acuzat neacordarea unui penalti dar per ansamblu a fost mulţumit că dinamoviştii, deşi au dominat pe final de meci, n-au mai înscris: „Noi n-am vrut să facem prea mult caz pe seama arbitrilor pentru că sunt în criză şi ei dar în prima repriză dinamoviştii au fost avantajaţi, în special prin acordarea acelui penalti. Repriza a doua a fost mai echilibrată şi arbitrată echidistant, de altfel noi am avut şi un penalty neacordat. Am avut noroc pe final, poate datorită celor întâmplate în prima repriză.

Cu ocazia analizei meciului cu Dinamo, preşedintele Condescu a ţinut să dezmintă zvonurile referitoare la o eventuală demitere a lui Sorin Cârţu: ”N-a fost niciodată o discuţie privind demiterea lui Cârţu. Noi am stat de vorbă după cea de-a doua partidă pierdută acasă, iar în timpul acestei analize eu l-am întrebat pe Sorin ce s-a întâmplat. Cârţu mi-a spus ca a greşit tactic, închizându-se prea devreme, asta pe lângă atitudinea unor jucători care l-au nemulţumit. Am văzut şi eu acele speculaţii că aş fi vorbit cu Bergodi, în condiţiile în care eu n-am discutat niciodată cu el”.



 

Vrea şase puncte în două etape

Preşedintele pandurilor pronosticase înaintea meciului cu Dinamo şapte puncte în trei etape şi aceste previziuni se mai pot adeveri pentru că Pandurii vor juca acum două meciuri pe teren propriu. "Avem acum două meciuri acasă, cu Gaz Metan Mediaş şi Unirea Urziceni, iar eu sunt convins ca vom obţine şase puncte. La noi nu sunt probleme cu echipele din fruntea clasamentului, noi nu ne descurcăm cu echipele mici, aşa cum a fost cazul în meciurile cu Internaţional şi Oţelul Galaţi" a precizat Marin Condescu după ce echipa sa a trecut în acest tur de CFR Cluj şi nu a pierdut cu Dinamo. Pandurii au acumulat până acum 13 puncte şi ar mai avea de câştigat încă 13 pentru a fi în graficul stabilit de conducerea clubului pentru obiectiv. Fotbaliştii îşi primesc integral primele de joc doar dacă vor acumula 26 de puncte la finalul turului.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: