Condescu e în război cu „mafioţii” de la comisii

Preşedintele pandurilor a pornit un atac de presă împotriva comisiilor LPF după ce a constatat că acestea nu funcţionează conform legilor în vigoare. Amendat cu 150 000 de lei de către Comisia de Disciplină a ligii şi suspendat pentru şase luni de zile, Marin Condescu a declarat că nu recunoaşte legalitatea comisiilor care au judecat acest caz, Comisia de Disciplină şi Comisia de Apel, deoarece modificările aduse în Adunarea Generală la statutul LPF şi al FRF nu au fost înregistrate la Tribunalul Bucureşti. 
 Președintele Marin Condescu a precizat că se va apăra în faţa comisiilor LPF după ce a fost amendat şi suspendat chiar dacă nu recunoaşte legalitatea acestor comisii. „Nimeni nu poate să-ţi îngrădească accesul la justiţie, eu cred că cineva se va sesiza în acest caz pentru a vedea cum funcţionează aceste comisii din cadrul Ligii Profesioniste. Şi pe noi ne-au judecat şi noi am spus că nu le recunoaştem, dar ne apărăm în faţa lor” a precizat preşedintele gorjenilor după ce a primit o suspendare de şase luni, adăugând că aceste comisii au o funcţionare de tip „mafiot” şi funcţionează în afara legii pentru că modificările la statutul FRF şi LPF nu au fost aprobate de tribunal: „Sunt probleme vechi pentru care nu s-a găsit rezolvarea. S-a umblat undeva la arbitraj, dar dacă cei care i-au urmărit un anumit timp au luat anumite măsuri acolo, trebuie să verifice şi această funcţionare de tip mafiot a comisiilor. Pentru că e constituit un tribunal paralel care funcţionează în afara legii care a dat foarte multe verdicte care implică sume foarte multe de bani. Mie îmi pare rău dar am crezut că domnul Florea, după episodul pe care l-a avut la Federaţia Română de Fotbal e un om care-şi dă seama de ceea ce face. Atâta timp cât statutul FRF şi LPF cu modificările care au fost aduse de către Adunarea Generală nu au fost aprobate în tribunal, nu e legal. La recurs nu va fi nimic pentru că noi nu am recunoscut comisia care ne judecă.” Condescu afirmă că din acest motiv FC Argeş a fost retrogradată ilegal pentru că aceste comisii nu erau statutare: „Eu nu spun că ar trebui desfinţate aceste comisii ci doar că trebuie să intre în legalitate. Atâta timp cât statutul nu este aprobat de instanţa clară din România, Tribunalul Bucureşti, ele nu pot să funcţioneze şi nu pot să ia decizii nici în domeniul disciplinar nici cum a fost în cazul retrogradării celor de la FC Argeş.” 
Președintele Condescu a precizat că a trimis notificări în acest sens președinților FRF și LPF, cât și Ministerului Tineretului și Sportului, cel care ar trebui să urmărească aplicarea legii: „Eu spun că toţi cei care se vor adresa la TAS vor câştiga pentru că recunosc şi oamenii din cadrul FRF şi LPF. Chiar noi am făcut notificări şi preşedintelui federaţiei. Ar trebui să facă acest lucru şi MTS care este în acest caz cel care urmăreşte legalitatea, dar în primul rând am fost la domnul Dragomir.” Recursul depus de Pandurii împotriva deciziei de amendare şi suspendare a preşedintelui clubului gorjean se va judeca pe data de 13 august. 




Condescu: „Ne bucurăm că am început bine”

Preşedintele clubului Pandurii se declară surprins plăcut de debutul bun al echipei din Târgu Jiu dar consideră că echipa se află pe locul I doar pentru că acumulat maxim de puncte: „Sunt plăcut surprins şi ne bucură acest lucru. Am obţinut o victorie în deplasare şi una acasă cu o echipă de cupe europene. Deci nu putem decât să nu bucurăm că am început bine. Am dat două goluri în cele două meciuri disputate şi n-am primit niciunul de aceea suntem pe locul I acum pentru că avem maxim de puncte din cele două jocuri. Dar nu suntem noi echipă de locul 1, lucrurile sunt clare în acest moment din punctul acesta de vedere. Dar vrem să ne valorificăm avantajul terenului propriu şi vrem să luăm cât mai multe puncte din deplasare.” Despre meciul cu Universitatea Craiova, preşedintele pandurilor speră că va fi un joc frumos chiar dacă Sorin Cârţu nu va putea lua loc pe banca echipei gorjene: „Va fi un meci foarte frumos cu Craiova, mai ales că sunt convins că Sorin Cârţu, chiar dacă nu va fi pe bancă, va ştii să pregătească bine jocul. Îl va vedea din tribună şi va vedea acolo o fostă echipă la lucru dar şi actuala sa echipă.”


Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: