Condescu: „Este clar că avem o problemă în compartimentul de atac”

Analiza finalului de tur arată că Pandurii a avut probleme serioase în atac iar faptul că nu a marcat prea multe goluri a dus la pierderea multor meciuri şi multe rezultate de egalitate. În timp ce toată lumea s-a plâns de lipsa de eficienţă din atac, apărarea a stat mai bine, cu excepţia a două meciuri în care a primit aproape jumătate din golurile din acest tur. Concluzia preşedintelui Marin Condescu a fost că echipa are mai puţin cu opt puncte decât se putea spera de la acest tur, principalele reproşuri aduse fiind eşecurile de pe teren propriu cu Oţelul Galaţi şi Internaţional Curtea de Argeş precum şi egalul cu Gloria Bistriţa.

Cu cele opt puncte regretate acum de preşedinte, Pandurii s-ar fi clasat pe locul şapte după tur, la şase puncte doar de locul I şi o victorie poate într-un meci în deplasare ar fi adus echipa pe un loc de cupe europene sau poate chiar pe podium. Fără cele opt puncte Pandurii au încheiat acest sezon pe locul 11, la patru puncte de primul loc retrogradabil şi cu gândul la cum vor putea evita în retur să ajungă pe acele locuri fierbinţi.

Au ratat opt puncte, din neatenţie

Marin Condescu e convins că echipa ar fi putut acumula mai multe puncte în acest tur de campionat dacă n-ar fi pierdut meciuri importante pe teren propriu, precum cele cu Oţelul şi Internaţional”. Eu cred că se putea mai mult dar n-am reuşit. Asta pentru că am pierdut şi câteva jocuri pe care puteam să le câştigăm dar am obţinut şi rezultate bune care ne erau favorbalile nouă. Dar nu avem nici o scuză pentru meciurile pierdute cu Oţelul şi Internaţional şi cele două puncte cu Gloria Bistriţa” a precizat preşedintele pandurilor la o primă analiză făcută asupra evoluţiei echipei sale în acest tur. Oficialul s-a arătat nemulţumit că echipa nu a câştigat cele opt puncte din meciurile menţionate, puncte care le erau la îndemână jucătorilor: „Am avut posibilitatea să mai avem opt puncte în clasament, dar din neatenţie le-am ratat. Dacă nu am fi pierdut meciurile cu Internaţional, Oţelul şi două puncte în partida cu Bistriţa, eram acum pe un loc liniştit. Eram departe acum cu cele opt puncte în plus".

Atacul, eterna problemă

Pandurii nu a fost niciodată o echipă care să aibă un atacant golgheter care să poată înscrie mai mult de şase goluri pe campionat. După un tur de campionat în care atacanţii din lot au înscris doar trei goluri preşedintele clubului s-a convins că echipa a avut o problemă în atac. Marin Condescu a sperat mereu că atacanţii vor reuşi să îşi revină pe parcursul turului încurajându-i pe aceştia să muncească mai mult. Din păcate bilanţul de la final de tur arată că acesta a fost cel mai slab compartiment, Păcurar singur marcând mai mult decât toţi atacanţii  la un loc. Preşedintele a concluzionat că principala problemă a echipei gorjene a fost atacul, acolo unde jucătorii responsabili cu golul au înscris doar de trei ori în 17 meciuri. „Este clar că avem o problemă în compartimentul de atac. Sunt decât trei goluri marcate de către jucătorii de atac. Trebuie întrebaţi ei de ce nu an marcat, pentru că eu văd doar rezultatele muncii lor. Tilincă, Raskovic şi Stromajer n-au dat decât câte un gol”, a explicat preşedintele, precizând că nu-l regretă pe Piţurcă, atacant care marcase anul trecut doar de patru ori tot sezonul: „Nu-l regret pe Piţurcă şi pe nimeni care a plecat de la Pandurii Târgu Jiu. Şi nu a fost nici o discuţie ca Piţurcă să mai revină la Pandurii”.

Apărarea este mai bună

În timp ce atacul a fost criticat, Pandurii reuşind să înscrie de 14 ori doar în acest tur, Condesci laudă apărarea care, per ansamblu, a stat mai bine primind doar 17 goluri, şase dintre acestea în două meciuri: „Pot spune că apărarea a stat mai bine pentru că nici n-am primit prea multe goluri, având în vedere faptul că şase goluri le-am primit pe teren propriu în cele două meciuri cu Internaţional şi Oţelul”. Martinovic şi Chibulcutean au fost jucătorii de bază din apărare, primul având doar două absenţe de pe teren iar al doilea fiind intergalistul turului, ei fiind completaţi de Cardoso  care nu a lipsit decât un singur meci precum şi cei doi portari care şi-au împărţit aproape în mod egal poarta în meciurile din tur.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: