Condescu: Este în construcţie un sindicat cu 9500 de membri

Liderul sindical Marin Condescu a declarat într-o conferinţă de presă că la acest moment se doreşte construirea unui sindicat majoritar în CE Oltenia. Respectivul sindicat ar urma să aibă 9500 de membri, adică mai mult de jumătate din angajaţii companiei, pentru a putea fi majoritar. Apariţia unui sindicat majoritar ar duce la renegocierea contractului colectiv de muncă.

Ideea constituirii unui sindicat nou a apărut acum câteva luni. Sindicaliştii îi găsiseră şi nume. Sindicatul Mine Energie Oltenia. Dacă în CE Oltenia ar fi înfiinţat un nou sindicat şi el ar avea majoritate, atunci contractul colectiv de muncă ar trebui negociat doar cu acel sindicat, nu cu patru federaţii reprezentative la nivel de ramură ca până acum. Contractul colectiv de muncă este valabil până în februarie 2015, dar negocierile trebuie demarate în decembrie 2014. Liderul Condescu spune că nu va avea nicio funcţie în noul sindicat, dar nici nu spune cine îl va conduce. „Eu rămân la FNME până mi se încheie mandatul, nu fac nici un sindicat. Dar într-adevăr este în construcţie un sindicat care reuneşte 9500 de salariaţi. Încă două-trei de 2500 ar fi foarte bune“, spune Condescu.

Referitor la plecarea sa din fruntea sindicatelor, cerută de mai mulţi lideri, Condescu spune că nu i-a cerut nimeni demisia. „De fiecare dată când am avut Colegiu Director nimeni a cerut înlocuirea mea, dar cred, şi eu militez pentru lucrul acesta, dar nu reuşesc, că în Oltenia 4-5 sindicate foarte puternice ar fi un lucru pozitiv şi nu negativ“, a încheiat Condescu.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: