CEO duduie, sindicatele cer primul pachet de performanţă

Performanţa de ieri a CE Oltenia, care lucra cu opt grupuri, i-a făcut pe liderii de sindicat să ceară reunirea Comisiei Paritare. Ei consideră că administraţia CEO are bani pentru a da cota de combustibil, cărbune sau energie, după caz. Sindicaliştii vor să primească măcar jumătate din primul pachet de performanţă ce ar fi trebuit eliberat în august.

CE Oltenia funcţionează la acest moment cu opt grupuri energetice. Pentru prima dată în acest an, compania are pornite trei grupuri la Turceni, trei la Rovinari, unul Işalniţa şi unul Craiova. La un moment dat, ieri, compania a livrat în sistemul energetic naţional circa 2100 de MWh. Acest lucru le-a adus minte sindicaliştilor că administraţia CEO le este datoare cu nişte prime.

Sindicalistul Marin Golea crede că CE Oltenia a vândut până acum 9 TW şi că ar putea da măcar jumătate din cota de combustibil. „Cred că au făcut 9 TW şi cred că se poate da cota de combustibil. Să dea măcar jumătate din cota de combustibil“, spune Golea. Primul pachet de performanţă era eliberat la 9 TW vânduţi până în august, şi conţinea jumătate din cota de combustibil, adică în jur de 1000 de lei.

La nivelul companiei a fost un adevărat scandal pe această temă, deoarece energeticienii primeau lunar 100 de lei, iar minerii cărbune. Conducerea a luat decizia să taie aceste cote. Izbindu-se de nemulţumirea oamenilor, compania a decis să acorde 5 tone de cărbune pentru circa 700 de persoane cu probleme financiare mai mari. La toate subunităţile au fost depuse sute de cereri, dar nici până acum nu au primit un răspuns.

PERFORMANŢĂ

Semnarea contractului colectiv de muncă a adus trei pachete de performanţă în care au fost cuprinse primele şi sporurile oamenilor. Până acum nu a fost eliberat niciunul, pentru că nu au fost îndepliniţi indicatorii. În final, bugetul companiei a fost rectificat, reducându-se cantitatea de energie vândută prognozată de la 18,5 TW la 12 TW.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: