Condescu: Dacă vor să mă reţină 24 de ore, tocmim o zi

Preşedintele CS Pandurii, Marin Condescu, a declarat ieri că responsabili pentru presiunile mediatice asupra sa şi asupra clubului sunt directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Marin Condescu a adăugat că cei doi visează ca el să fie reţinut pentru 24 de ore şi că, dacă aceasta este preţul pentru a lăsa clubul în pace, atunci este dispus să stea o zi în arest preventiv. „Să tocmim o zi“, le-a transmis Condescu.  De asemenea, a menţionat că CEO a depus împotriva sa 25 de plângeri penale, nu una, aşa cum a anunţat compania printr-un comunicat.

Preşedintele Pandurii spune că la club nu s-a întâmplat nimic de natură penală. „Dacă structurile statului sunt independente cum cred şi nu răspund la comenzile date de preşedintele Consiliului Judeţean şi Ciurel pot să afle adevărul, dacă vor să afle adevărul, şi să înceteze odată agresiunile asupra clubului, pentru că nu vor găsi nimic de natură penală“. El mai spune că a făcut tot ce s-a putut pentru a ţine echipa în prima divizie, deoarece crede în aceasta.

Marin Condescu i-a acuzat pe Laurenţiu Ciurel şi Ion Călinoiu de faptul că sunt cei care susţin scandalul şi anchetele împotriva sa. Condescu a declarat că reprezentanţii CE Oltenia mint atunci când afirmă că au făcut împotriva sa o singură plângere penală, ce are legătură cu clubul. „Am văzut că cei de la CE Oltenia au afişat pe site-ul lor oficial că nu au făcut decât o singură plângere împotriva CS Pandurii, ceea ce este minciună pentru că eu am văzut la poliţie şi cred în poliţie de data asta, nu în CEO care a demonstrat că ştie doar să mintă, să creeze fel de fel de situaţii conflictuale, că şi această ultimă reclamaţie a fost tot din partea CE Oltenia“.

CE Oltenia a dat vineri un comunicat de presă prin care „dezminte afirmaţiile apărute în presa locală potrivit cărora administraţia a depus peste 20 de plângeri penale împotriva d-lui Marin Condescu sau a Clubului Pandurii”. În acelaşi comunicat, CE Oltenia precizează că, „în calitate de membru asociat şi principal finanţator, a depus o singura plângere penală faţă de preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului Pandurii, ca urmare a neprezentării de către acesta a documentelor solicitate privind situaţia financiară a clubului, conform statutului”.

„Punem cătuşele şi am terminat bâlciul“

Marin Condescu a mai spus că a auzit că „marea satisfacţie“ ar fi reţinerea sa. Spune că este dispus să aibă cătuşe pentru o zi dacă apoi clubul este lăsat în pace. „Am auzit că marea lor satisfacţie e să mă vadă 24 de ore cu cătuşe la mâini, pentru că la judecătorie nu au şanse. Dacă acesta este preţul suprem ca să lase clubul în pace şi sindicatele, dacă îşi doresc atât de mult, tocmim o zi. Vă spun şi dvs. de dimineaţă, haideţi la 8, punem cătuşele şi am terminat bâlciul. Aşa se lăuda prin posturile de televiziune, gata îl arestăm pe Condescu, gata facem. Şi dacă vrea şi de calorifer, stau, nicio problemă. Tot ce fac ei acum… sunt convins că au copii şi familii, se duc acasă şi le e ruşine. Sau sper că cel puţin discută. Sau cineva le spune, bă tată, ce faci mă“, a declarat preşedintele Pandurii. „Trebuie schimbat, trebuie schimbat. Pe mine în funcţia asta m-a numit şi Călinoiu“, a adăugat acesta.  

Cât despre acuzaţiile privind managementul defectuos al clubului şi înglodarea în datorii, Marin Condescu a prezentat un certificat fiscal din data de 11 octombrie din care rezultă că Pandurii nu are datorii la stat. „Vă aduc la cunoştinţă că în 2012 am avut controlul finanţelor de fond care nu a găsit nimic de natură penală. O altă minciună vehiculată de un domn căruia i se spune 50/50 (n.red- Mihai Prunariu) este că clubul Pandurii are datorii. Clubul Pandurii nu are datorii la bugetul statului, este certificat de atestare fiscală dat în 11 octombrie 2013“, a spus acesta menţionând că de când echipa joacă în Europa trebuie să depună lunar o declaraţie din care să rezulte că nu are datorii.

Acuzaţii cu NUP, anchetate din nou, de acelaşi procuror

Marin Condescu a mai spus că acelaşi procuror a mai anchetat şi altă dată acuzaţii din plângerea de 40 de pagini, precum relaţia cu unele societăţi la care clubul este acţionar. Procurorul de caz Emil Moţa, pentru că despre el este vorba, a dat atunci soluţia de neîncepere a urmării penale (NUP). Condescu a mai sugerat că are probleme pentru că nu a făcut afaceri cu cine trebuie. „Îmi pare rău că nu am putut să iau medicamente de la farmacia lui Călinoiu. Oricum luase el de 7 miliarde de la clubul pe care l-a falimentat. Îmi pare rău că nu am putut face antrenamentele cu juniorii la hotelurile lor. Copiii juniori, Pandurii 2, şi pe timpul lui Hizo au făcut cantonamentele la această societate la care clubul e acţionar. Norocul nostru este că acest ultim caz îl instrumentează un procuror care a mai anchetat alte relaţii ale noastre cu societăţile respective, iar parafa finală a fost NUP, constatându-se că relaţiile cu aceste societăţi au fost unele normale” a spus Condescu.

Preşedintele de la Pandurii spune că familia i-a fost afectată în urma percheziţiilor: „Nu m-am legat de copiii lui Ciurel, m-am bucurat că şi-a adus copilul din Canada şi i-a făcut firmă în Bucureşti. Şi nici de ai lui Călinoiu. Rugămintea ar fi să se lupte cu mine, că le rezist, nu cu familia”.

În final, şeful pandurilor a ironizat faptul că este atacat prin intermediul unor lideri din linia a doua a PSD: „Călinoiu şi-a luat lângă el trei mari vicepreşedinţi ai PSD, cu unul nu am vorbit în viaţa mea, dar mă atacă pe la toate televiziunile, este încă unul care vrea să ajungă primar, altul care visează ajungă în structurile centrale ale ziarelor din Bucureşti”.

„Dacă faci 25 de plângeri… ai ceva, opreşte-te la una. Dar de fiecare dată când se opreşte una şi nu are fundament, începi să faci alta. Eu nu cred că organele statului cu de la sine putere fac aceste verificări. Eu de partea mea am legea şi încrederea în structurile statului”.

Marin Condescu, preşedinte CS Pandurii

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: