Condescu îl vrea antrenor pe Ionuţ Popa

Pandurii nu au decis cu ce antrenor vor continua în noul sezon, favorit fiind după ultimele discuţii de la finalul campionatului arădeanul Ionuţ Popa. Discuţiile cu antrenorul celor de la UTA sunt însă în impas pentru că echipa mai are teoretic şanse de a promova în prima ligă. Între timp preşedintele Marin Condescu aşteaptă pentru că nu poate demara discuţii concrete până nu va afla în ce ligă va juca echipa. Acesta a dat însă asigurări cu nu va aduce un antrenor italian cum s-a vehiculat în presă şi nici un antrenor din Craiova.

Pandurii au încheiat sezonul cu antrenorul secund Florin Bejinaru, dar acesta nu poate antrena în prima ligă neavând Licenţa PRO. „Bejinaru nu poate fi o soluţie deşi el a avut rezultate bune cu echipa şi a luat patru puncte din şase posibile. Ar merita să aibă mai multe şanse dar, din păcate, nu are licenţa Pro de aceea căutăm să aducem un alt antrenor”, a spus preşedintele Marin Condescu care va căuta în cel mai scurt timp un alt tehnician, Florin Bejinaru urmând să rămână antrenor secund.

Discuţiile cu Popa sunt sistate momentan

Preşedintele Condescu a precizat că nu a avansat prea mult discuţiile cu antrenorul Ionuţ Popa, considerând că arădenii mai au şanse de promovare. „Nu negociem cu nici un antrenor că nu ştim unde să-i propunem să vină. Variante sunt mai multe dar trebuie să avem înţelepciunea şi norocul să o alegem pe cea mai bună. Trebuie să ne gândim bine”, a declarat preşedintele pandurilor explicând că varianta aducerii antrenorului Ionuţ Popa  este suspendată în acest moment: „Cu Ionuţ Popa nu am avansat prea mult discuţiile că, dacă promovează cu UTA, nu mai pleacă de acolo”. Pe de altă parte arădenii nu sunt convinşi că pot să-l păstreze pe Popa şi viitorul sezon. Alexandru Meszar, directorul general al grupării arădene, a precizat că antrenorul Popa este un tehnician foarte bun şi e greu de ţinut la UTA: „La finalul sezonului o să prezint un proiect, de care va depinde rămânerea mea la UTA. Eu vreau să facem un proiect pe plan lung, nu pe plan scurt. Dar, pentru acest plan, e nevoie de o conducere tehnică care să ştie să formeze jucători tineri. Ionuţ Popa este un antrenor foarte bun, de Europa League, nu de un proiect atât de mic cum îl avem noi“.

Popa nu e dispus să continue la UTA

UTA mai are şanse teoretice de promovare în Liga I în acest sezon. Calculele hârtiei arată că echipa arădeană trebuie să bată tot până la finalul campionatului, U Cluj să piardă la Piteşti, iar Dacia Mioveni să remizeze la Baia Mare. În aceste condiţii, calculele oficialilor arădeni se îndreaptă spre noul sezon. Dar, în această seară, doi dintre cei mai importanţi oameni ai UTA-ei au vorbit de proiecte total diferite. Ionuţ Popa a afirmat că nu este dispus să rămână la UTA: „Dacă se va continua în aceste condiţii la UTA, eu nu sunt dispus să mai rămân. Şi nu e vorba că am oferte de la alte echipe. La Alba Iulia cu Pandurii am fost pentru că m-a rugat un antrenor din străinătate să îl urmăresc pe fundaşul Cardoso. Mă gândesc să mă retrag din fotbal, dacă nu va fi un investitor serios la UTA. Vreau ca până în 10 iunie să avem un buget clar de achiziţii, de competiţie. Nu mai vreau să se repete momentele din anul acesta, când jucătorii nu şi-au primit banii. Există riscul ca şi acum unii fotbalişti să bage memorii la Federaţie pentru recuperarea salariilor restante. Mai e şi problema datoriei către Vasljevic, către Pietraru, e greu. Eu nu vreau să îmi bat joc de oamenii din tribună, eu vreau ca la UTA să fac treabă, să ne batem pentru promovare“.

Fără antrenori de la Craiova

În ceea ce priveşte alte variante de antrenori pentru Pandurii preşedintele a menţionat  doar că nu e vorba nici de antrenori italieni şi nici craioveni: „Pe lista antrenorilor avem şi variante de antrenori străini, care au trecut prin Liga I sau nu dar nu italieni. Nu vom mai apela la antrenori din Craiova.  Fiecare dintre noi suntem tributari anumitor simpatii pe care le-am avut în tinereţe. Până nu ne vindecăm de ele nu ne învăţăm minte. Eu sper că ne-am vindecat şi noi de Craiova că asta înseamnă că n-am învăţat nimic din perioada aceasta”.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: