Condescu: „În luna august vom rămâne pe locul I”

Preşedintele pandurilor crede că echipa sa nu mai poate pierde locul I în luna august, fiind convins că Pandurii pot obţine un rezultat bun la meciul cu Universitatea şi după aceea în partida cu Internaţional Piteşti. Înaintea confruntării cu oltenii de la Craiova, preşedintele spune că asupra jucătorilor nu este nici un fel de presiune, mai ales că locul I nu poate pune presiune pe echipă fiind unul tranzitoriu. 
Reporter: Cât timp credeţi că va putea rămâne Pandurii pe locul I?
Marin Condescu: Eu spun că luna aceasta rămânem pe locul I, după aceea va fi mai greu. Dar în august rămânem pe poziţia aceasta, la norocul pe care l-am avut în primele două etape lucrurile merg în favoarea noastră. Noi am avut şi noroc la meciul cu Vasluiul dar am avut şi mai multă dorinţă şi ne-a reuşit jocul.
Rep.: Credeţi că acest loc I pune o presiune asupra jucătorilor înaintea meciului cu Universitatea?
M.C.: Nu e nici o presiune specială la acest meci asupra jucătorilor. Şi sunt convins că şi Sorin Cârţu, dar şi jucătorii ştiu că e un loc tranzitoriu, e un loc care ne oferă acum confortul psihic necesar să înţelegem că noi nu trebuie să ne mai batem la retrogradare. Locul nostru este de mijlocul clasamentului şi nu suntem ipocriţi când spunem că locul nostru nu e pe locul I. Dar temporar profităm de conjunctură, de forma mai slabă a unor echipe, de neînţelegerile din conducerile altora şi dezorientarea care există la altele şi mai ales de norocul pe care l-am avut. Pentru că ambele meciuri au fost grele, şi cel cu Astra şi cel cu Vasluiul.”
Rep.: Au fost meciurile de debut mai uşoare pentru Pandurii?
M.C.: N-am avut meciuri uşoare, partida cu Vasluiul a fost una foarte grea şi eu cred că puţine echipe vor mai putea bate pe FC Vaslui. E o echipă solidă şi bine organizată cu jucători ambiţioşi în sensul bun al cuvântului. Eu cred că domnul Porumboiu are una din cele mai bune echipe din campionat, e o echipă foarte bine organizată. Noi le-am pus la dispoziţie lor şi un teren de antrenament, dar, din păcate, relaţiile dintre echipele de liga I nu sunt totdeauna cele mai bune pentru că te duci în alt oraş şi nu ţi se pun terenuri la dispoziţie. Noi am încercat totdeauna să primim oaspeţii cu bunăvoinţă şi să le punem la dispoziţie şi un teren de antrenament echipelor care vin la Târgu Jiu deşi noi n-am fost primiţi la fel.
Rep.: Care credeţi că e secretul acestui parcurs bun al echipei?
M.C.: Am dat credit total la echipă lui Sorin Cârţu şi am fost de partea lui atunci când au mai existat câteva conflicte. De când era jucător şi până acum când l-am cunoscut ca om, am o simpatie deosebită pentru Cârţu. E un om care confirmă la Târgu Jiu faptul că e unul dintre cei mai buni antrenori din România şi împreună cu Mircea Irimescu şi Silviu Lung fac o echipă bună. Un alt secret e că la echipă noi avem o combinaţie bună de olteni, ardeleni, brazilieni şi sârbi. Apoi, în general, chiar dacă nu am încasat nici un ban, deşi noi am cheltuit cu pregătirea jucătorilor, am lăsat să plece pe toţi cei care n-au vrut să mai rămână la Pandurii. Şi atunci am creat această atmosferă bună la echipă, completând lotul cu tineri de la centrul de copii şi juniori. Noi am avut toate grupele de copii şi juniori calificate la turneele din fazele finale pe ţară şi de acolo tinerii au venit cu dorinţa de a juca la echipa mare.



Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: