Condescu: „Luptăm pentru locurile 6-10!”

Mai sunt patru etape până la finalul sezonului şi Pandurii nu sunt încă în obiectivul care le-ar permite încasarea primelor de joc din acest retur. O clasare pe un loc mai bun ar fi benefică şi clubului nu numai jucătorilor, pentru că ar aduce mai mulţi bani din drepturile de televizare, bani care ar intra imediat în contul clubului gorjean. Preşedintele Marin Condescu e convins că echipa mai poate încă lupta pentru acest obiectiv de clasare pe locurile 6-10 dar şi pentru primele de joc promise în caz de încheiere a sezonului pe locurile respective. 

Reporter: Pe ce loc credeţi că se va clasa Pandurii la finalul returului?
Marin Condescu: Luptăm pentru locurile 6-10, eu sunt convins că vom fi în obiectiv. Vor lua şi primele dacă vor fi în obiectiv. 
Rep.: În aceste condiţii credeţi că va fi greu finalul acesta al ediţiei de sezon 2008-2009?
M.C.: Greu e că încercăm să ne clasăm cât mai sus şi putem să mai urcăm un loc fără nici un fel de probleme. Dar asta numai dacă vom şti să fructificăm avantajul terenului propriu, nu ca la meciul din etapa trecută când în secunda zece era 1-0 pentru Iaşi. Nici nu poţi reproşa cuiva acest gol că a fost o înlănţuire de greşeli, şi Grecu, şi Murgan şi portarul dar la nici unul nu-i poţi reproşa pentru că asta este, se mai întâmplă în fotbal. La meciul cu Gaz am dat şi noi în secunda 20 gol. E bine că am revenit şi am egalat pentru că puteam şi să pierdem.

SNLO şi-a îndeplinit obligaţiile 100% 

Rep.: La Pandurii ce efecte are această criză care se manifestă peste tot, scade finanţarea la club?
M.C.: Criza aceasta ne afectează pe toţi, discuţiile politice au loc şi la nivelul judeţului Gorj aşa că echipa trebuie să îşi găsească singură resursele de finanaţare. Criza era de aşteptat să ne afecteze pe toţi. Nu cred că e un sector care să nu fie afectat mai mult sau mai puţin. În ceea ce priveşte clubul, până acum singurii care au îndeplinit 100% obligaţiile financiare sunt cei din SNLO aşa că vom vedea în perioada imediat următoare ce vor face ceilalţi finanţatori. 
Rep.: Credeţi că mai au Pandurii de ce să-şi facă griji acum în privinţa retrogradării?
M.C.: Mai sunt meciuri de jucat şi teoretic aşa stau lucrurile, suntem în luptă. Dar lucrurile merg spre bine pentru noi. 
Rep.: Evoluţia echipei pe teren propriu v-a mulţumit anul acesta?
M.C.: În acest an, am pierdut două meciuri acasă. Cu Urziceni am jucat în zece oameni din minutul zece, iar cu Timişoara ne-am bătut singuri. La Târgu Jiu nu se câştigă uşor, în acest an toate echipele mari au plecat învinse, doar Dinamo a plecat cu un punct. Cred că vom termina în locurile 6-10. Mai sunt câteva etape de disputat şi sigur mai urcăm în clasament.

„Cârţu e adeptul unui joc ofensiv!”

Rep.: Este Sorin Cârţu adeptul stilului italian, credeţi că a făcut din Pandurii o echipă mai mult defensivă, cum a fost deseori catalogată?
M.C.: Sorin Cârţu a folosit materia primă pe care a avut-o. În funcţie de jucători a făcut tactica de joc. La Pandurii a organizat bine jocul şi a fost adeptul unui joc ofensiv. Nu e deloc un antrenor defensiv, deşi uneori poate că trebuia să fie şi puţin mai defensiv.
Rep.: Veţi mai duce dintre jucători pe la cariere sau mine să vadă cum se câştigă banii în acest sector?
M.C.: Da, a fost o strategie să ştie şi ei pe cine reprezintă în acest sport pentru că ei nu sunt altceva decât reprezentanţii minerilor şi energeticienilor care îi susţin. 


Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: