Condescu: „Nu este nici o ruptură între jucători şi antrenor”

Susţinerea pentru antrenorul Sorin Cârţu din partea conducerii clubului Pandurii este totală şi nu este condiţionată de rezultatele echipei. Peşedintele Marin Condesc a declarat că este dispus chiar să renunţe la unii jucători care nu ar mai dori să joace pentru Pandurii şi să aducă alţii, demarând ieri o nouă campanie de transferuri de jucători liberi de contract. Un prim jucător care a semnat deja cu Pandurii este atacantul sârb Miodrag Andelkovic.

Preşedintele Marin Condescu a declarat că nu are motive de îngrijorare în ceea ce priveşte meciurile pierdute de Pandurii în debutul acestui sezon: ”Nu trebuie să punem o presiune şi mai mare pe Sorin decât e în acest moment din cauza lipsei rezultatelor. Am pierdut trei jocuri şi am avut meciuri doar cu primele trei clasate.” Oficialul a afirmat că nu doreşte o despărţire de antrenorul Sorin Cârţu şi că va renunţa la unii jucători dacă aceştia nu ar mai dori să lucreze cu actualul tehnician: „Nu trebuie să plece Cârţu pentru că nu le convine ceva jucătorilor. Nu este nici o ruptură între jucători şi antrenor. Dacă pleacă patru sau cinci jucători se va suda imediat ruptura de care se spune că ar fi între antrenor şi echipă. Dacă într-adevăr există, pentru că eu nu o văd” a explicat Condescu situaţia tensionată de la echipă.

Preşedintele le-a recomandat jucătorilor să spună clar dacă au nemulţumiri şi l-a dat exemplu pe portarul Stanca, cel care a afirmat că nu este de acord cu faptul că antrenorul îl tot acuză de eşecurile echipei: „Ei mai bine fac ca Stanca, spun ce au de spus şi termină cu supărarea nu o ţin în ei. Păcurar de ce nu spune ce are de spus- O fi fost Stanca de vină la gol dar de ce nu l-a salvat Păcurar atunci. Era totul compensat şi nu se mai căutau vinovaţi. E dureros să pui atâta suflet şi apoi să vezi că ţi se risipeşte toată munca printr-o atitudine pasivă pentru că unii dintre ei chiar au dormit pe teren. Neputinţa lor nu trebuie să o transforme acum în altceva.”

Preşedintele afirmă că această criză a rezultatelor prin care trece Pandurii este una temporară ce poate fi depăşită uşor printr-o victorie în meciul din etapa viitoare: „E o criză temporară pe care o putem depăşi cu un rezultat favorabil cu Braşovul. Mai sunt şi astfel de probleme într-o echipă. Dar vin şi momente bune cu timpul. Sorin are atâtea rezerve pe care le poate folosi, mai sunt Grecu, Tilincă, Arrieta care pot juca acum la echipă. Arrieta poate juca chiar un meci întreg  pentru că e refăcut, a dat cinci goluri în perioada de pregătire. Raskovic când a intrat cu Timişoara sau acum la Urziceni a avut evoluţii bune. Murgan nu a jucat rău şi nici Ghindeanu la ultimul meci.” În ceea ce priveşte transferurile Marin Condescu a demonstrat deja ieri că a vorbit serios, fiind perfectat deja un prim transfer al unui atacant sârb, un fundaş albanez fiind încă în probe şi săptămâna viitoare fiind aşteptat şi un portar albanez.

Cârţu rămâne indiferent de rezultate

Preşedintele a amintit ieri şi ceea ce declarase la numira noului antrenor, faptul că are un proiect pe termen lung cu antrenorul Sorin Cârţu şi-l va continua indiferent de eşalonul în care va evolua Pandurii Târgu Jiu. „Avem un proiect de trei ani cu Sorin Cârţu se va întinde pe trei ani aşa cum am spus. Nu contează cum sau în ce eşalon, divizia  B sau C şi venim înapoi dacă e cazul dar nu cred că va fi. Nu sunt probleme din punctul meu de vedere şi lucrurile sunt foarte clare aici. Părerea mea este că nu vor continua înfrângerile şi nici Sorin Cârţu nu va pleca de la Pandurii. Vom găsi împreună soluţii iar dacă există jucători care nu vor să joace, deşi eu nu ştiu, îi vom lăsa liberi, să nu joace dacă nu vor şi să se apuce de altă meserie. E normal să se facă o analiză după fiecare meci şi să se identifice vinovaţii”.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: