Condescu: „Nu îmi e frică de absolut nimic!”

Mircea Sandu a ieşit ieri la atac acuzînd conducerea de la Pandurii, şi în special pe preşedintele Marin Condecu, că a folosit bani publici pentru amenajearea terenurilor de la Târgu Jiu şi Motru. Pe lângă faptul că aceasta nu ar fi o ilegalitate, terenurile fiind ale primăriilor locale şi nu ale clubului Pandurii sau ale lui Marin Condescu, Sandu a mai făcut şi alte greşeli în încercarea sa de a-şi mai salva din imaginea afectată de intervenţiile în Comitetul Executiv în cazul Iordache. 
Marin Condescu, a răspuns ieri ameninţărilor făcute de Mircea Sandu referitor la terenurile de fotbal amenajate la Târgu Jiu şi Motru, precizând că nu există ilegalităţi comise în aceste cazuri. „Nu îmi este frică de absolut nimic şi nici măcar de ceea ce spune că trimite Mircea Sandu, Curtea de Conturi sau ce vrea să trimită. Ultima soluţie a lui Mircea Sandu este acum manevrarea Comitetului Executiv, dar iată că au fost şi acolo oameni cu deminitate care nu i-au ascultat poruncile. Iar cele două terenuri sintetice de la Târgu Jiu şi Motru şi cel natural, despre amenajarea cărora vorbeşte acum a fost ilegală, se poate verifica că au fost făcute în condiţii perfect legale.” Preşedintele pandurilor se întreabă chiar retoric de ca a mai participat Mircea Sandu la inaugurarea acestor terenuri dacă a ştiut că ar fi fost comise ilegalităţi: „Dacă Mircea Sandu ar fi ştiut acest lucru, că ar fi ilegal amenajate, de ce a mai venit atunci să le inaugureze? Dar acum se agaţă de nişte lucruri de doi bani, ia nişte lucruri pe care le-a găsit prin ziarele de scandal şi le flutură ca să iese dintr-o situaţie din care eu cred că nu mai poate ieşi, pentru că acţiunile lui sunt de natură penală.”
Referitor la „chiolhanurile şi orgiile” despre care a vorbit oficialul de la Pandurii, acesta a precizat că a auzit că se practică, dar la Târgu Jiu nu au avut loc pentru că după inaugurarea terenurilor s-a încheiat totul la ora 23:00: „Eu am spus că în toate deplasările care se fac de către cei de la FRF, din spusele celor care se duc acolo, dacă nu se sfârşesc cu aşa ceva nu te ai bine cu ei. La noi au fost de două ori cei de la FRF, lucrurile au fost în regulă şi am convenit că la orele 23:00 totul se încheiat şi nu a mai fost nici o discuţie.” 
Preşedintele Condescu a mai precizat că nu înţelege de ce s-a mai organizat finala cupei la Târgu Jiu dacă oficialul FRF avea o părere proastă despre Pandurii: „Dacă avea o părere proastă despre noi atunci de ce a organizat finala Cupei României la Târgu Jiu? Acum vede doar miza care l-a orbit, milionul de euro, şi nu poate să-l agaţe de undeva! Din partea lui Mircea Sandu a fost o prietenie şi un respect fals pe care le-a arătat faţă de Pandurii Târgu Jiu. Acum trece la atacuri din astea murdare văd, când nu ai ce să mai spui despre un om, te iei de cum se îmbracă. Eu unul cel puţin, cei care mă cunosc, ştiu că nu port niciodată cravată. Dacă l-a impresionat ce am făcut noi în bazele noastre sportive, rezultatele pe care le-am avut noi la copii şi juniori şi chiar şi cu echipa mare şi ce a gândit, văzând că am reuşit să facem atâtea, hai să luăm de la ăştia un milion de euro, dânsul împreună cu bunii lui prieteni.”

Nu renunţă la ideea schimbării

Preşedintele Condescu nu a renunţat la ideea schimbării lui Sandu, dar spune că nu se va produce neapărat acum şi la Adunarea Generală de anul viitor: „Adunarea Generală extraordinară se convoacă cu o treime din numărul membrilor afiliaţi, în jur de 300. Dar noi nu vrem să convocăm o Adunare Generală extraordinară, ci vrem să susţinem un om care va veni să restructureze fotbalul românesc şi să-l aşeze pe alte principii. Nu ne grăbim, mai sunt opt luni până la Adunarea Generală şi nu avem nici un interes să grăbim lucrurile şi să punem pe cineva care nu-şi doreşte. Mai întâi trebuie să identificăm omul, după care să vină cu un proiect şi să spună că vrea să candideze după care lucrurile îşi vor urma cursul normal.”

Sandu şi-a continuat atacurile

Mircea Sandu i-a dat ieri o relică şi mai dură preşedintelui Marin Condescu, care a iniţiat tentativa de a-l înlocui pe acesta de la FRF cu Gică Hagi. Într-un interviu acordat pentru Pro Sport, acesta continuând seria de atacuri iniţiate cu o zi înainte într-o conferinţă de presă la sediul FRF. 


Reporter: Domnule Sandu, parcă spuneaţi că Huzu va continua la CCA...
Mircea Sandu: Da, nu ştiu ce să mai zic, am rămas şi eu la fel de mirat ca şi voi când am aflat de demisia lui! La şase seara mi-a spus că rămâne, ne-am despărţit OK, îl asigurasem de tot suportul Comitetului Executiv. După o oră, aud de demisie! Nu-l înţeleg deloc!
Rep.:Care au fost cluburile care au solicitat arbitri străini?
M.S.: Dinamo, Steaua, Rapid, Vaslui, Craiova şi Timişoara.
 Rep.:Cum s-a votat?
M.S.: Opt voturi pentru, două voturi împotrivă şi o abţinere.
 Rep.:Cine a votat contra?
M.S.: Huzu şi Dumitru Costin. Iar eu m-am abţinut, pentru că nu împărtăşesc ideea asta, dar pentru linişte cred că decizia este bună.
Rep.: Ce spuneţi de intenţia lui Condescu de a face noi alegeri?
M.S.: Are dreptul să facă orice atât timp cât nu e vorba de atac la persoană. Zice de mine că-s bogat, dar eu aş face schimb de bogăţie cu el, crede-mă!
 Rep.: E bogat, ziceţi?
Auziţi, când umblă cu sandalele alea şi cu cravată, nu mai păcăleşte pe nimeni, nici chiar pe minerii lui... El mai bine să aibă grijă cu ce face, că s-ar putea să fie verificat de autorităţi cu terenurile alea pe care le face la preţuri duble decât am făcut noi... Şi cu bani publici! Sau cu milionul de euro luat de la mineri şi dat lui Dinamo, doar nu eu am semnat contractul, ci el! Dar nu vreau să mai vorbesc de cineva care arată lipsă de bărbăţie şi de caracter. Cu crucea pe maşină şi cu noroc bun, nu ştiu cât mai poate păcăli...


Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: