Condescu: „Nu tremurăm la somaţia clubului Dinamo!”

Dinamo Bucureşti a trimis o hârtie către LPF prin care cere ca Pandurii să nu poată juca în următoarea etapă pentru că nu a achitat un milion de euro datorat după soluţionarea litigiului din cazul Iordache. Pe data de 19 septembrie expiră termenul prin care clubul din Târgu Jiu fusese somat, prin decizie a Camerei de Soluţionare a Litigiilor a LPF, să achite clubului Dinamo un milion de euro. Pandurii nu recunosc însă comisia respectivă şi spun că nu vor achita banii şi vor continua să îşi caute dreptatea în acest caz la Tribunalul de la Lausanne.

Pe lângă problema cu Federaţia Română de Fotbal care vrea să dezafilieze clubul gorjean, Pandurii au acum o problemă în plus şi cu Liga Profesionistă de Fotbal care vrea să nu mai programeze echipa la jocurile din campionat. Cererea este de fapt a clubului Dinamo care ştiind că se apropie jocul cu Pandurii, şi că n-a avut până acum jocuri uşoare cu gorjenii, ar vrea să nu dispute acest meci, la fel cum a procedat şi în iarnă, şi lansează ipoteze greu de crezut având în vedere speţa în cauză.

Condescu: „Nu-mi asum obligativitatea de plată“

Atacaţi din toate părţile, cei de la Pandurii spun că nu au probleme atât de grave cât lasă să se înţeleagă cei de la Dinamo. Preşedintele Marin Condescu afirmă că nu există o astfel de decizie invocată de cei de la Dinamo în cazul Iordache: „Nu recunosc nicio decizie. Comisia care a dat-o e nulă, încă nu a fost legitimată. Ca atare, nu-mi asum obligativitatea de plată! Nu trebuie să tremurăm nici la somaţia clubului Dinamo că nu ne vor programa în campionat şi nici la ameninţările lui Mircea Sandu, pentru că dreptatea e de partea noastră. Culmea este că tocmai LPF care funcţionează cu aceste comisii în afara legalităţii ţine coada pe sus ca şi capra. Aştept ca TAS să judece imparţial cazul şi asta e suficient pentru Pandurii” a declarat  ieri preşedintele clubului Pandurii.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, invocat de către cei din Târgu Jiu, cel a cărui decizie este de fapt ultimă şi irevocabilă, urmează să se pronunţe dar până atunci nici federaţia şi nici liga nu pot lua nici o decizie. "Suntem calmi. Săptămâna viitoare se va discuta în şedinţă cazul nostru şi aşteptăm să vedem ce spune Tribunalul de la Lausanne. Oricum, nici Federaţia, nici Liga nu va putea să pună nimic în aplicare până nu se încheie judecarea litigiului de la TAS. Ori că dăm milionul, ori că nu-l dăm, pe noi nu ne sperie nimic", a precizat pentru Pro Sport menegerul general al clubului Pandurii, Viorel Temelescu.

Cererea echipei Dinamo va fi discutată săptămâna viitoare

Cererea celor de la Dinamo va fi judecată de LPF săptămâna viitoare, directorul sportiv al celor de la Dinamo, Constantin Dănilescu, cerând să se ia măsuri în acest caz: "Întrucât termenul de o lună de zile fixat de Ligă pentru plata în cazul Ilie Iordache expiră pe 19 septembrie, am trimis o adresă către LPF, prin care am anunţat că banii nu au fost viraţi şi cerem să se ia măsurile pe care le prevede regulamentul”, Valentin Alexandru, secretar general LPF, a confirmat primirea cererii celor de la Dinamo şi a precizat că va fi judecată săptămâna viitoare.

N-au nimic cu Dinamo şi suporterii lor

Preşedintele Pandurilor susţine că nu are nimic de împărţit cu echipa Dinamo sau suporterii acesteia ci doar cu conducerea de la Dinamo: „Echipa  Dinamo şi suporterii lui Dinamo nu au nici o legătură cu conflictul dintre noi şi clubul Dinamo. Îi respect pe toţi cei care ţin cu Dinamo şi ei nu au legătură cu ceea ce se întâmplă. Cu conducerea de la Dinamo suntem într-un litigiu în care noi spunem că avem dreptate, dânşii spun că e a altcuiva dreptatea. Nu avem nimic cu echipa Dinamo.” Marin Condescu a vorbit ieri şi despre viitoarele alegeri pentru funcţia de preşedinte al FRF, precizând că ştie deja doi contracandidaţi puternici pentru Mircea Sandu: „Există în acest moment cel puţin doi contracandidaţi pentru Mircea Sandu la şefia FRF. Şi ambii sunt destul de puternici.” 

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: