Condescu: Pandurii se descurcă fără finanţarea CE Oltenia. Să se retragă!

Marin Condescu se ţine tare! Seful pandurilor spune ca nu are de gând să returneze niciun leu din cele 19 milioane pe care Complexul Energetic Oltenia le cere înapoi. Condescu contesta verificările Curţii de Conturi din moment ce DNA-ul si Finanţele au ajuns la concluzia ca banii au fost acordaţi in mod legal spre Pandurii. Mai mult, Condescu spune că Pandurii se descurcă fără finanţarea complexului, care este liber să se retragă dacă nu mai are bani.

Pandurii trec printr-un moment de cumpănă. Corpul de Control al CEO a decis că clubul condus de Marin Condescu trebuie să returneze 19 milioane de lei primiţi ca finanţare de la complex din 2009 încoace. Condescu afirmă că finanţarea clubului cu bani din minerit şi energie se face în baza unor legi, hotărâri de guvern şi decizii ale consiliilor de administraţie de la unităţile care formează în prezent Complexul Energetic Oltenia. „Înseamnă că banii aceştia îi vor plăti toţi parlamentarii României, toate guvernele din 2005 şi până acum, toţi miniştrii şi prim-miniştrii”, a spus Condescu.

Nu returnează nimic

Preşedintele pandurilor contestă ultimele controale efectuate de Curtea de Conturi sau de Corpul de Control al CEO. Şi asta pentru că Direcţia Naţională Anti Corupţie, dar şi Ministerul de Finanţe n-au găsit nereguli în trecut în controalele efectuate privind finanţarea clubului. „DNA-ul ne-a cercetat în 2012, în februarie ne-au dat răspunsul. Ne-au reclamat nişte „binevoitori”, dar am fost scoşi de sub urmărire penală. Vreau să spun că este o intoxicare, o punere pe piste false. Este păcat că tocmai acum când clubul face 50 de ani şi când suntem aproape să ocupăm un loc foarte bun, se tot găsesc din motive care nu ţin de activitatea ta, astfel de subiecte prin care să dai de lucru şi să abaţi atenţia de la problemele grave cu care se confruntă CEO”.

Nu există riscul ca clubul să fie executat silit. Iar dacă CEO spune că nu ne mai poate acorda finanţare, o să ne descurcăm şi fără asta. Complexul e liber să se retragă dacă vrea, nu vom avea de suferit”.     Marin Condescu

Ciurel, finanţator în 2008

Liderul sindical a menţionat că actualul director Laurenţiu Ciurel, când conducerea CE Rovinari, a aprobat finanţări pentru sport. „Inclusiv actualul director general al CE Oltenia, când era director al CE Rovinari, a finanţat echipa de fotbal pe aceleaşi proceduri pe care le contestă acum. Că a găsit Curtea de Conturi că ni s-au virat banii dintr-un anumit cont şi nu altul nu e problema noastră. Noi nu le ştim conturile. DNA în 2012 a făcut cercetare şi în februarie ne-a dat răspuns pentru anii 2009 şi 2010 şi ne-au spus că există bază legală şi că finanţarea e ilegală”, a declarat Condescu.

Ironii la adresa şefilor CE Oltenia

Preşedintele de la Pandurii a mai menţionat că toate sumele alocate în 2009, 2010 şi 2011 echipei de fotbal sunt mai mici de 19 milioane de lei, el precizând că nu îşi explică prin ce calcule au ajuns reprezentanţii administraţiei la valoarea respectivă pentru a acţiona clubul în judecată. Oficiali ai CE Oltenia au anunţat, luni, că au acţionat clubul în judecată pentru a recupera suma de 18,8 milioane lei, după ce Curtea de Conturi a solicitat extinderea verificărilor după descoperirea unei finanţări nelegale de 8,8 milioane lei pentru anul 2011 de către fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, parte componentă în prezent a Complexului Energetic Oltenia.

Marin Condescu nu le-a rămas dator şefilor din administraţie, precizând că „în inconştienţa lor sunt duşmani inclusiv ai celor care sunt iubitori de sport, fiindcă Dumnezeu îţi întunecă minţile uneori”, acesta nefiind de acord nici cu ideea că procesul pentru cele 19 milioane ar fi o mutare care să-l ţină în şah în perioada următoare, când se anunţă proteste ale minerilor. „Şahul e un joc de oameni inteligenţi”, a mai spus boss-ul de la Pandurii.

Condescu a pus cifrele pe tablă

Condescu a prezentat în faţa jurnaliştilor pe tabla din biroul său şi graficul privind banii primiţi de pandurii din finanţări din 2006 încoace. Printre cifrele înşirate pe tablă, săreau în ochi şi câteva maxime. „Nu caut, găsesc!”, citat din pictorul Picasso sau „Să nu aveţi vise mici...că nu au puterea de a încinge sângele nimănui!”, erau vorbele înscrise pe tabla şefului de la Pandurii. Iată câţi bani a primit Pandurii din minerit şi energie.

2006: USMO + SNLO (2 milioane), Turceni (1,6), Rovinari (1,6), Consiliul Judetean (1), Consiliul Local (1), Artego (500 mii)

2007: USMO + SNLO (5,5), Turceni (5,2), Rovinari ( 6 ), CJ (1), CL (1,2), Artego (1)

2008: USMO+SNLO (4), Turceni (3), Rovinari (1,5), CJ (1,2), CL (1,2), Artego (1)

2009: USMO+SNLO (5), Turceni (3,5), Rovinari (2,5), CJ (1), CL (1,2), Artego (1,2)

2010: USMO+SNLO ( 6 ), Turceni (4), Rovinari (2,9), CL (1), Artego (1)

2011: USMO+SNLO (8), Turceni (4), Rovinari (3,5), CL (1), Artego (1)

2012: USMO+SNLO (8), Turceni (6,4), Rovinari (6,4), CL (1), Artego (1)

2013: CEO (9), CL (1), Artego (1)

(Notă: din 2010 CJ nu a mai dat bani la Pandurii)

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: