Condescu: „Vom plăti datoria şi le vom lua şi trei puncte!”

Decizia Comisiei pentru Statutul Jucătorului a fost comunicată ieri celor de la Pandurii, fiind respinsă cererea clubului gorjean prin care se cerea ridicarea sancţiunilor cu neprogramarea în campionat şi interzicerea transferurilor. Preşedintele Marin Condescu a precizat că acest caz va continua să se judece la comisii, o nouă înfăţişare fiind programată pe data de 3 martie, dând asigurări că echipa va juca duminică pentru că suma de 250 000 de euro va fi achitată de club.

Pandurii au cerut CSJ să nu aplice prima decizie din data de 13 ianuarie prin care, pe baza unor documente pe care Pandurii nu le recunosc, s-a luat decizia neprogramării în campionat şi interzicerii transferurilor. Cum aceasta era definitivă şi irevocabilă nu s-a mai putut face nimic în acest caz dar pentru cea de-a doua tranşă Marin Condescu spune că va continua să se judece cu clubul Dinamo.

Reporter: Ce a solicitat clubul Pandurii Comisiei pentru Statul Jucătorului în acest caz Iordache?

Marin Condescu: Noi am făcut o solicitare către comisie să nu se aplice acea hotărâre anterioară care s-a luat în baza unor documente care nu au fost însuşite de Pandurii Târgu Jiu. Motivarea celor de la comisie a fost că nu putem face această solicitare deoarece este o decizie definitivă şi irevocabilă în cazul primei tranşe de bani pe care cei de la Dinamo spun că îi avem de plătit.

Rep.: Ce a decis această comizie după ultima şedinţă de ieri, va putea Pandurii să joace în retur?

M.C.: S-a respins solicitarea noastră de a se ridica sancţiunea de neprogramare şi de a perfecta transferuri. A fost o decizie nefavorabilă nouă într-un fel, pentru că noi am solicitat suspendarea deciziei anterioare luată de comisie de a nu ne programa în campionat. Dânşii au respins cererea noastră pentru că era vorba de o decizie definitivă şi irevocabilă pentru prima tranşă de bani din transferul lui Iordache pe care noi am avea de plătit la Dinamo. În acest caz există două posibilităţi, ori plătim cei 250 000 de euro ori nu ne programează şi nu mai facem transferuri în această iarnă. Dar noi vom plăti aceşti bani şi jucăm meciul cu Dinamo şi perfectăm şi transferurile.

Rep.: Va plăti Pandurii şi ce de-a doua rată din acest transfer?

M.C.: Pentru cea de-a doua rată ne vom judeca în continuare la comisii şi urmează să se facă o nouă programare a cazului în luna martie. Toate documentele înşirate acolo de Dinamo sunt nişte minciuni. De fapt e un câştig moral pentru noi. Chiar şi faptul că s-au speriat şi au tot stigat şi urlat peste tot şi tot este un avantaj moral pentru noi.

Rep.: Mai există în acest moment riscul pentru Pandurii de a nu juca duminică?

M.C.: Nu există riscul de a nu juca în prima etapă cu Dinamo decât dacă noi ne decidem să nu plătim dar, având în vedere hotărârea comisiei, definitivă şi irevocabilă, aceasta îşi va asuma răspunderea pentru documentele pe care noi nu ni le-am însuşit de la Dinamo în cazul transferului lui Ilie Iordache. Chiar va răspune dacă se va iniţia o anchetă în acest caz.

Rep.: Veţi plăti aceşti bani clubului Dinamo?

M.C.: O să plătim banii pentru prima rată, 250.000 euro. A fost o decizie definitivă şi irevocabilă a CSJ şi aveam două posibilităţi, să nu plătim şi pierdeam jocul cu Dinamo la masa verde plus că nu aveam acces la transferuri sau să plătim şi să jucăm în prima etapă a returului. Noi vom plăti şi le vom lua şi trei puncte. De fapt şi unul dacă le vom lua vor urla la fel. Ei sunt înebuniţi acum că vor juca cu noi. Ar fi vrut să câştige la masa verde, dar nu le dăm satisfacţie să nu jucăm cu ei. Dacă facem un egal sau batem le punem botniţă.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: