Condescu vrea să fie câştigătorul alegerilor

Alegerile parlamentare au trecut, unii au câştigat mandate de deputaţi sau senatori, alţii au câştigat doar experienţă. După buimăceala generală din prima zi, câştigătorii se gândesc la vacanţe, perdanţii caută vinovaţi. Aripile din partide se regrupează, iar perdanţii vor să dea de pământ cu câştigătorii.

La PNL Gorj este cel mai evident acest proces. Morega este acuzat, deocamdată sub protecţia anonimatului, că a sabotat ceilalţi candidaţi şi implicit partidul, pentru a fi sigur că el este cel care va deveni deputat. Am fi naivi să credem că Morega nu a făcut asta, dar am fi şi mai naivi să credem că este vreun partid în care nu s-a procedat astfel. Doar că Morega a cam exagerat puţin. Dar, dacă privim rezultatele cu atenţie, constatăm că şi Morega a fost sabotat în colegiul său de primari ai PNL, doar că la o scară mai mică.

Nelinişte este în aceste zile şi în filiala PD-L Gorj, dar cu precizarea că aici nu a fost de foarte multă vreme linişte. Declaraţii publice nu se fac nici aici. În culise, şeful de campanie Ionel Manţog este acuzat că a ţinut mai mult cu unii decât cu alţii. Cea mai interesantă teorie este aceea că unii candidaţi care au pierdut spun că ar fi luat mai multe voturi dacă nu era imaginea negativă făcută de Manţog filialei. Cum se explică atunci faptul că exact oamenii din „aripa Manţog“, adică Ruşeţ, Militaru şi Cosmin Popescu au fost validaţi prin votul electoratului, iar ceilalţi nu- Iar „ceilalţi“ nu înseamnă toţi cei cinci candidaţi care nu au intrat în parlament, deoarece nu puteau câştiga toţi, ci aceia care au finanţat în continuare atacuri în presă împotriva propriilor colegi de partid.

PSD este singura filială de partid care nu îşi spală rufele în public. Câştigătorii şi perdanţii alegerilor parlamentare au preferat să chefuiască împreună, chiar dacă unii îşi dau palme când se gândesc cât au cheltuit în această campanie electorală.

Interesant este că personajul public care pozează cel mai mult în câştigătorul alegerilor parlamentare nu este vreun politician, ci liderul sindical Marin Condescu. „Susţin toţi candidaţii PD-L plus Ponta şi Greblă“ ar fi în sinteză declaraţia dată de Condescu publicaţiei noastre cu două zile înainte de alegeri. Ponta este deputat, Greblă este senator, iar din „toţi candidaţii PD-L“ au fost aleşi trei, adică exact cei care au legătură cu mineritul: liderii de sindicat Ruşeţ şi Militaru, precum şi fostul secretar de stat Cosmin Popescu. Cu privire la ultimul, am avea semnale mai degrabă că i s-au pus piedici din zona liderului sindical, decât că a fost ajutat. Dar, fără a diminua cu ceva meritele lui Condescu, ar fi de subliniat un lucru. Singurul candidat PD-L pe care liderul sindical l-a susţinut în această campanie electorală şi pe care el l-a impus pe liste este Corneliu Vişoianu. Ori, Vişoianu a pierdut fără drept de apel în faţa pesedistului Vasile Popeangă, deşi a candidat într-o zonă minieră, în care PD-L avea trei primari din cinci. Un alt candidat impus de Marin Condescu în ultimul moment pe colegiul 6 Târgu Jiu este Marcel Romanescu. Şi acesta a pierdut la o diferenţă de peste 20 de puncte procentuale faţă de Ponta, care a câştigat colegiul din primul tur. Romanescu a avut un rezultat bun, dar nu excepţional dacă ne gândim că pe acest colegiu au fost doar doi candidaţi care au meritat atenţia electoratului. Dar, Condescu ştie să arate partea plină a paharului, astfel că subliniază în toate apariţiile publice că parlamentarii aleşi cu sprijinul Federaţiei Mine Energie...

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: