Condescu vrea să folosească jucătorii de la Pandurii II

Pandurii au trecut printr-o perioadă grea în acest an dar şi sezonul trecut când au pierdut mai mulţi jucători. Printre cei care au părăsit Pandurii anul acesta este şi Vasilache, la care antrenorul Sorin Cârţu a renunţat. Deşi era un jucător de bază al echipei, Vasilache a ales să îşi caute o altă echipă, preşedintele Condescu explicând că pe perioada aceasta nu va mai fi plătit de club. Pandurii ar putea pierde din iarnă un alt jucător de bază, golgheterul Alexandru Păcurar. Între timp, conducerea clubului caută soluţii de redresare a situaţiei iar preşedintele şi antrenorul nu cad de acord asupra promovării tinerilor la echipă.

Preşedintele Condescu recunoaşte că s-au căutat cele mai bune soluţii de redresare a echipei pentru a mulţumi publicul, suporterii fiind acum nemulţumiţi de echipă pe bună dreptate. „Clubul a avut o perioadă grea şi anul acesta şi anul trecut dar am încercat să găsim soluţii. Şi jucătorii cu antrenorii trebuie să înţeleagă că aşa cum noi am găsit soluţii pentru a susţine echipa la acelaşi nivel, şi ei trebuie să mulţumească publicul”. Condescu pune spectatorii echipei pe primul plan şi chiar se gândeşte să ofere prime mai mari echipei pentru punctele câştigate acasă după ce a văzut că echipa sa câştigă mai multe puncte în deplasare: „Cât timp vom avea susţinerea spectatorilor lucrurile vor fi în regulă. Fără suportul lor nu ştiu cât timp vom putea să rezistăm. Fotbalul fără spectatori îşi pierde raţiunea de a fi. Efortul pe care îl fac minerii şi energeticienii nu este deloc uşor”.

Condescu vrea să mizeze pe tineri

Preşedintele a recunoscut că i-a cerut antrenoului să folosească chiar şi tinerii din lotul echipei a doua dacă jucătorii echipei mari nu mai dau randament: „Eu am avut o discuţie cu domnul Cârţu şi i-am spus că un 0-0 poţi să obţii şi cu jucători de 18-19 ani sau să conduci cu 2-1 şi să iei bătaie cu 3-2. Oricum ai mai multe argumente în faţa spectatorilor. L-am încercat pe X pe partea dreaptă şi a făcut şi el o greşeală la 18 ani. Nu poţi decât să speri că la 24 de ani să recuperezie greşeala pe care a făcut-o la 18 ani dacă îl foloseşti de acum”, spune Condescu.

Tinerii n-au avut prea multe şanse

Deşi are la antrenamente mai mulţi tineri de la echipa a doua, Cârţu a luat în lot doar doi dintre cei care au mai evoluat la Pandurii II, Pleaşcă şi Dedu. Cârţu a mizat la ultimul joc doar pe Dedu dintre tinerii jucători, acesta fiind aproape de a marca. „Dedu e un jucător care nu are jocuri multe şi se vede acest lucru, i s-au pus crampe musculare pentru că nu a avut continuitate. Sunt destul de mulţumit de el, cu puţină şansă putea să dea şi gol”, a explicat Cârţu care acordă din ce în ce mai multe şanse jucătorului de 24 de ani care la echipa a doua a marcat de trei ori. În ceea ce priveşte atacanţii, Cârţu a precizat doar că a încercat doi dintre aceştia dar nici unul nu a dat randamentul aşteptat la meciul cu Gaz Metan: „Raskovic a spus că va juca cu inima dar el are probleme cu picioarele pentru că nu a jucat de la partida cu Steaua, aproape o lună de zile. Era riscant atunci să-l schimb pe Stromajer cum se impunea pentru că era clar că va ceda şi Raskovic. Am încercat cu un alt atacant, un jucător pe viteză şi s-au văzut reuşitele. Dacă a fost bine sau nu poate constata oricine”, a declarat Cârţu.

Pandurii şi-au continuat şi ieri antrenamentele pe terenul sintetic acolo unde se pregătesc de două zile din cauza vremii ploioase. Aceştia vor intra mâine în cantonament pentru meciul cu Unirea Urziceni de sâmbătă.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: