Condescu: „Vrem în grupele Europa League!”

Rămaşi fără banii de la CEO pentru 2013, Pandurii trebuie să caute alte surse de finanţare. Una dintre acestea ar putea fi participarea în Europa League, dar asta numai dacă Voiculeţ şi compania trec de cele 3 tururi preliminare şi ajung în grupe.

Pandurii sunt cap de serie doar în turul 2 preliminar. Ca să ajungă în grupe e nevoie ca elevii lui Pustai să aibă noroc la tragerile la sorţi şi apoi să elimine două echipe mai bine cotate.

Traseu greu până în grupe

De la „nu vreau să mergem în cupele europene ca să nu ne irosim resursele” la „vreau în grupele Europa League”. Discursul şefului pandurilor, Marin Condescu, s-a schimbat radical în mai puţin de un an de zile. Ca să ajungă însă în faza grupelor, gorjenii au nevoie de o combinaţie serioasă de noroc şi meciuri perfecte. Oamenii lui Pustai intră în competiţie în turul 2 preliminar şi au de trecut 3 hopuri până la grupe. Doar în primă fază, Mingote şi compania beneficiază de statutul de cap de serie şi au parte de un adversar inferior. Apoi, un noroc cu adevărat bun trebuie să fie de partea pandurilor pentru a evita numele grele din competiţie. „Vreau să mergem în grupe. În 2004 când am început era un vis să promovăm, la fel şi acum. Sperăm să ajungem în grupe. Pentru asta ne trebuie câteva lucruri şi din punct de vedere administrativ, al infrastructurii şi al lotului. Sperăm să fie totul în regulă. Degeaba ajungi în grupe dacă nu joci la Târgu-Jiu. Eu vreau să jucăm la Târgu-Jiu. De asta vorbesc cu domnul primar să vedem dacă împreună putem rezolva din punct de vedere al infrastructurii acest obiectiv. Trebuie ca stadionul să corespundă normelor UEFA. Unele nu depind de noi, problema aeroportului. Încercăm să luăm dispensă”, a declarat Marin Condescu.

Sunt bani frumoşi în grupe!

Condescu vorbeşte de faza grupelor pentru că acolo vin banii. Iar Pandurii are nevoie neapărată de surse de finanţare după ce principalul finanţator CEO a dat numai 500 de mii de euro în acest an. Pentru fiecare fază preliminară jucată, gorjenii primesc câte 100 de mii de euro de la UEFA. Dacă ajung în grupe, Pustai şi compania primesc automat suma de 1,3 milioane de euro. La această se adaugă însă banii din bilete şi din drepturi TV. În plus o victorie în grupe e răsplătită cu 200 de mii de euro iar un egal cu 100 de mii de euro. Rezultă astfel o reţetă financiară extrem de atractivă de care Condescu vrea neapărat să profite.

1,6 – milioane de euro e suma minimă pe care o va încasa Pandurii de la UEFA dacă ajunge în grupele Europa League

3,2 – milioane de euro e suma pe care gorjenii se pot baza pentru sezonul viitor, banii aferenţi din drepturile TV pentru locul 2 ocupat sezonul trecut

Posibili adversari:

Turul 2 preliminar: FK Jagodina, Beroe Stara Zagora, FC Vaduz, HB Torshavn

Turul 3: Vfb Stuttgart, Sevilla, Udinese, Levski Sofia, Estoril, Omonia Nicosia

Play-off: Tottenham, Fiorentina, Dinamo Kiev, Beşiktaş, Swansea

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: