Condiția pentru a mă înscrie în politică

Orice-ar spune PDL-ul, se simte ceva în aer. Dar nu se simte ce crede USL-ul, ci altceva. Se simte un miros de nou, nu de schimbare a vechiului cu și mai vechiul. Și nu cred că e doar de la frig. Dacă revolta reușește cu adevărat, dacă e să se formeze, de fapt, și apoi să reușească, reușita nu poate însemna decât o revoluție înăuntrul clasei politice în sine. Clasa asta politică în care Victor Ponta este considerat un tânăr independent și de viitor. Cred că nici copiii lui nu ar crede chestia asta, dacă ar încerca să-i convingă. Și cine trebuie să facă politica cea nouă? Din păcate, va trebui să ne bazăm pe generația Facebook.

Problema cu generația Facebook este că aceasta este, în principiu, scârbită de politică. Dacă scârba este sinceră și naturală sau cumva indusă de societate și de presă, asta e altă discuție. Cert este că generația Facebook se ferește de politică precum dracul de tămâie. Urmările acestui fapt sunt catastrofale pentru țară, din cauza politicienilor care rămân să vină din urmă. Pentru că din urmă vin doar copii ai sistemului. Și prin asta nu înțeleg neapărat ai oamenilor din sistem. Ci ai sistemului, cum am spus, copii născuți, formați și crescuți în interiorul tumorii. În politică, sinceritatea, loialitatea și idealismul sunt valori fundamentale. În tumoare, sunt excluse. Iar politica de la noi e o tumoare. Nu ai voie cu asemenea principii la tine.

Putem face ceva? Sigur că da. E chiar foarte ușor. Oamenii au nevoie acum de un politician exact cum l-am descris eu mai sus. Sincer, loial, idealist. În plus, ar ajuta să dea bine pe camere, să fie șarmant, să aibă o viață de cuplu echilibrată și armonioasă și să vorbească bine. Mă rog, partea cu vorbitul o fac alții mai inteligenți pentru el. Omul acela nu există acum, asta e cert. Deși pare atât de simplu! Nu există pentru că tumoarea știe să se protejeze de acest fel de oameni care, pentru sistem, sunt ca antibioticele pentru cancer. Ușor de contracarat.

Doar o mulțime mânată de idealuri mărețe și sincere poate elimina cancerul. Vor fi în stare să facă așa ceva cei care sunt acum în piață? Greu de crezut! Vor fi în stare să aducă pe cineva în loc, odată tumoarea stârpită? Și mai greu de crezut. Cert este că se poate, dar e nevoie de acea mulțime frumoasă și de un om la fel care să răsară din rândurile ei. Aduceți-mi omul pe care vi l-am descris mai sus și în acel moment eu însumi mă voi înregimenta într-un partid (oricare) și-l voi face președinte.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: