Condiţii mai aspre de acordare a subvenţiei la bovine

Crescătorii de bovine accesează mai greu subvenţia de la APIA întrucât începând cu acest an condiţiile au devenit mai restrictive, data de referinţă fiind 31 ianuarie 2013. Până în momentul de faţă doar circa 300 de gorjeni s-au încadrat în noile cerinţe, un număr mai mic faţă de anul trecut, când până la sfârşitul campaniei s-au înregistrat aproximativ 8.200 de cereri. Termenul limită pentru solicitarea subvenţie la bovine este data de 28 octombrie.

Crescătorii de bovine vor putea beneficia în acest an de prima pe cap de animal, însă data de referinţă este 31 ianuarie 2013. Pentru a beneficia de schema decuplată de producţie în sectorul carne, crescătorii de bovine trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: să deţină un efectiv minim de 3 capete bovine cu vârsta de minim 16 luni, la data de 31 ianuarie 2013, şi exploataţia de bovine să fie înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data de referinţă de 31 ianuarie 2013 şi la data solicitării primei.

Sprijinul se acordă pentru minim 3 capete de bovine cu vârsta de minim 16 luni, precum şi pentru tineretul bovin mascul şi/sau femel cu vârsta de minimum 7 luni, existent în exploataţie la data de referinţă. Dacă anul trecut prima pe cap de animal la specia bovine a fost solicitată de aproximativ 8.200 de fermieri, până în momentul de faţă doar circa 300 de gorjeni şi-au depus cereri la APIA. Până la sfârşitul campaniei, la data de 28 octombrie, angajaţii APIA Gorj vor lucra şi în week-end. „Anul acesta condiţiile sunt mai restrictive ca în anii trecuţi. Am început să primim cereri de pe data de 17 septembrie, însă până acum doar circa 300 de crescători de bovine s-au încadrat în noile condiţii. Este un număr mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Oamenii vin, se informează şi pleacă întrucât multe dintre animale nu mai există în exploataţii la data de referinţă. Pentru a veni în sprijinul fermierilor, până la sfârşitul campaniei de depunere a cererilor, noi vom lucra şi în zilele de sâmbătă şi duminică”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.      

DOCUMENTE

Cererea de solicitare a sprijinului aferentă fiecărei exploataţii cu cod ANSVSA trebuie însoţită de următoarele documente: copie de pe buletinul de identitate/ cartea de identitate/codul unic de înregistrare/ certificatul de înregistrare şi copie de pe paşaportul fiecărui animal pentru care se solicită primă/ copie de pe documentele care atestă ieşirile din efectiv.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: