Condiţiile în care angajaţii CEO vor avea prime în 2014

Surse din cadrul Complexului Energetic Oltenia spun că reducerile la transport şi bilete de tratament nu sunt singurele din anul 2014. Pe lista conducerii se află şi primele de vacanţă sau indemnizaţiile de concediu. Culmea este că minerii şi energeticienii din Gorj ar putea primi bani în plus doar dacă vor fi externalizate carierele Berbeşti şi Husnicioara.

Gaura din bugetul CE Oltenia pe 2014 pare să fie 240 de milioane de lei noi, după spusele unor directori din companie şi unor lideri sindicali. Pentru a acoperi această sumă, conducerea companiei va tăia la sânge din cheltuielile cu munca vie. Potrivit actualelor previziuni economice ale conducerii, cei 19 mii de salariaţi vor rămâne doar cu salariul şi sporul de vechime. Dar, aceleaşi surse spun că o eventuală creştere a veniturilor minerilor şi energeticienilor din CE Oltenia depinde de divizarea carierelor Berbeşti şi Husnicioara.

Culmea, problemele a peste două mii de oameni care provin de la cele două cariere din Mehedinţi şi Vîlcea, propuse spre externalizare din CEO, i-ar putea ajuta pe cei care rămân în compania energetică din Gorj.

Calculele administraţiei, spun sursele, sunt următoarele: externalizarea celor două cariere înseamnă acordarea primei de vacanţă, externalizarea unei singure cariere înseamnă alocarea sumelor doar pentru o singură primă, cea de Paşti.

Pe de altă parte, chiar procesul de divizare este blocat. O asemenea decizie trebuie luată în Adunarea Generală a Acţionarilor cu un procent de 90%. Ori Fondul Proprietatea a votat împotrivă la şedinţa de luna trecută. La şedinţa de luna aceasta, compania încearcă să convingă reprezentantul Fondului, printr-un raport al avantajelor şi dezavantajelor, că divizarea este în favoarea companiei.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: