Conducere interimară timp de şase luni la UM Sadu

Vasile Constantin, fostul director tehnic al Uzinei Mecanice Sadu, a renunţat la pensie pentru a prelua conducerea instituţiei. Constantin a fost numit director general în urma scandalului legat de traficul de muniţie. În ceea ce îl priveşte pe Nicolae Dijmărescu, acesta a revenit la funcţia de director comercial.

Nicolae Dijmărescu a revenit la funcţia de director comercial, cu aproximativ o lună înainte de expirarea mandatului de director general interimar. În urma scandalului legat de traficul de muniţie, Vasile Constantin  a preluat şefia uzinei de armament în locul lui Dijmărescu. Potrivit conducerii Companiei Romarm, Vasile Constantin a renunţat la pensie pentru a deveni director general al UM Sadu. „Începând cu luna mai, Vasile Constantin este director general la Uzina Mecanică Sadu. Acesta a fost numit interimar pe o perioadă de şase luni. Vasile Constantin a fost director tehnic şi inginer şef în cadrul uzinei până în anul 2005, când s-a pensionat. Am reuşit să-l convingem să renunţe pe pensie pentru a deveni directorul general al Uzinei Mecanice Sadu”, a declarat Lori Boian, directorul general adjunct de la Romarm.

Modificări în organigrama UM Sadu

După incidentul în care un angajat a sustras 200 de cartuşe pe care intenţiona să le vândă pe piaţa neagră, conducerea Romarm a trimis Corpul de Control pentru a efectua o anchetă la Uzina Mecanică Sadu. Lori Boian spune că în urma verificărilor efectuate se impun şi câteva modificări ale organigramei instituţiei. „În perioada imediat următoare, domnul Vasile Constantin va veni cu o nouă gândire de organigramă, asta după ce oamenii se vor linişti. Deşi vor apărea ceva modificări, nu se va pune problema de disponibilizări. Există un volum mare de muncă şi avem perspective de noi contracte”, a menţionat Lori Boian.

Conducerea Romarm se aşteaptă ca Uzina Mecanică Sadu să încheie anul 2013 pe profit. „În mod normal dacă se realizează întreaga producţia contractată putem vorbi de profit la sfârşitul anului, mai ales dacă se vor găsi soluţii pentru diminuarea arieratelor”, spune directorul general adjunct de la Romarm.

ADMINISTRAŢIE

De aproximativ o lună, Uzina Mecanică Sadu are şi un nou Consiliu de Administraţie. Preşedintele acestuia este Marius Ioana, directorul adjunct al Romarm. Din componenţa Consiliului de Administraţie mai fac parte şi doi reprezentanţi ai Ministerului Economiei: Cătălin Ovidiu Matei şi Ion Udroiu.

Vizualizări: 350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: