Conducere nouă la UM Sadu

Uzina Mecanică Sadu are un nou Consiliu de Administraţie. Preşedintele acestuia este Marius Ioana, directorul adjunct al Romarm. Din componenţa Consiliului de Administraţie mai fac parte şi doi reprezentanţi ai Ministerului Economiei: Cătălin Ovidiu Matei şi Ion Udroiu. Noul consiliu urmează să se întrunească în perioada următoare pentru a desemna conducerea executivă a UM Sadu.

Consiliul de Administraţie al Uzinei Mecanice Sadu a fost dizolvat odată cu demisia preşedintelui Mihai Norocel. În urmă cu câteva zile s-a constituit AGA şi a fost desemnat noul Consiliu de Administraţie. Şefia acestuia a fost preluată de către Marius Ioana, directorul adjunct al ROMARM. Din componenţa noului Consiliu de Administraţie mai fac parte şi doi reprezentanţi ai Ministerului Economiei: Ovidiu Cătălin Matei şi Ion Udroiu. Schimbările au venit la mai puţin de o săptămână de la finalizarea verificărilor efectuate de către Corpul de Control al directorului general al Companiei Naţionale ROMARM. Controlul a fost impus în urma scandalului legat de traficul de muniţie.

Nicolae Dijmărescu, actualul director al UM Sadu, spune că până în momentul de faţă nu a primit rezultatul verificărilor. Consiliul de Administraţie urmează să se întrunească în zilele următoare pentru a desemna conducerea UM Sadu. „Până în momentul de faţă, nu cunosc rezultatul verificărilor efectuate de către Corpul de Control al directorului general al Companiei Naţionale. Voi participa la Consiliul de Administraţie şi mi s-ar părea normal să primesc raportul înainte de întrunirea acestuia”, a declarat Nicolae Dijmărescu, directorul Uzinei Mecanice Sadu.

Surse din cadrul Companiei ROMARM spun că va fi actualul şef al UM Sadu va fi înlocuit cu o persoană din afara instituţiei.

ORDIN

Ordinul de numire al lui Nicolae Dijmărescu în funcţia de director general al UM Sadu expiră în luna iunie, iar potrivit contractului de mandat ar trebui să revină pe postul de director comercial. „Sancţiunile pot merge de la avertisment şi până la destituiri din funcţii. Nu este exclus să fiu demis din funcţie. Potrivit contractului de mandat ar trebui să revin pe postul de director comercial, însă nu ştiu dacă mi se va permite acest lucru”, a mai precizat Nicolae Dijmărescu.

Vizualizări: 519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: