Conducerea UATAA Motru, interesată de voucherele de cărbune

Salariaţii Complexului Energetic Oltenia ar putea primi vouchere pentru cota de cărbune, dacă sindicatele şi administraţia vor cădea de acord pe cantitate, 10 sau 12 tone. Minerii din zona Motru sunt interesaţi să ştie dacă pot să îşi achite restanţele la agentul termic către UATAA Motru. Societatea ar accepta plata cu vouchere, dacă la rândul ei ar putea achita cărbunele către CE Oltenia cu respectivele tichete.

Eugen Corcoaţă, directorul Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru, spune că unitatea pe care o conduce, salariaţii complexului, dar şi administraţia CE Oltenia ar avea de câştigat dacă vor fi acordate aceste vouchere de cărbune. „Ne interesează negocierile la nivelul complexului în ceea ce priveşte voucherele de cărbune. Asta pentru că cei aproximativ 1500 de salariaţi care sunt beneficiari ai sistemului centralizat de căldură şi apă caldă înregistrează datorii. O situaţie făcută spre sfârşitul anului 2014 indica peste 3.5 milioane lei”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

Corcoaţă speră ca salariaţii CE Oltenia să primească vouchere şi să achite cu ele agentul termic, iar UATAA Motru să ia cărbune cu acestea. „Un calcul al nostru, la ceea ce se negociază, pentru cei 1500 de salariaţi, undeva între 1.4-1.5 milioane lei. Asta înseamnă că voucherele ar asigura o treime din consumul nostru de cărbune anual”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

De altfel, conducerea UATAA Motru a făcut în ultimii ani nenumărate adrese la CE Oltenia pentru compensarea datoriilor salariaţilor la uzină cu cota de cărbune ce-i revine fiecărui angajat. Compania nu a dat încă un răspuns celor de la Uzina de Termoficare.  „Prin acest sistem de compensare de care noi suntem interesaţi, salariatul primeşte vouchere, se scade pe energia termică care o are la UATAA şi noi luăm cărbune, închidem un circuit. Şi complexul mai scapă de cărbune. Majoritatea salariaţilor are apartamente cu două camere. Plata datoriei agentului termic anual pentru o familie de mineri este undeva între 1200 şi 1500 lei. Şi-ar cam acoperi cheltuielile cu agentul termic”, a precizat directorul uzinei.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: