Roşca: Ciurel m-a jignit! CEO: Dialogul, subminat de lideri!

Negocierile dintre administraţia şi sindicatele din Complexul Energetic Oltenia s-au încheiat brusc vineri, după o discuţie pe ton ridicat între directorul Laurenţiu Ciurel şi sindicalistul Nelu Roşca. „Domnul Ciurel nu rezistă la stres”, este concluzia lui Roşca, în timp ce compania acuză liderii de sindicat că au subminat dialogul social.

Şedinţa de vineri a comisiei mixte administraţie-sindicate s-a lăsat cu jigniri. Unii sindicaliştii s-au enervat când şefii din administraţie le-au spus că nu sunt bani pentru echipamente în cariere şi nici pentru o cotă de cărbune rezonabilă pentru salariaţi, dar în schimb se alocă bani grei pentru firme de consultanţă care să facă planuri de restructurare, deşi este atributul directorilor bine plătiţi.

Nelu Roşca, liderul salariaţilor de la cariera Roşiuţa, spune că a fost jignit de managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, care a vrut să-l scoată din sală pentru că îndrăznit să ridice vocea la el. Conform sindicaliştilor prezenţi la discuţii, Ciurel l-a numit pe Roşca “cretin” şi “dobitoc”. “Când a propus managerul general opt tone de cărbune, normal că a apărut o nemulţumire din partea mea, pentru că tot ce se discutase până la acel moment, când era vorba de salariaţi, ni se spunea că se închide unitatea, dar când e vorba să facă contracte de consultanţă de miliarde invocă faptul că impune Uniunea Europeană. Dumnealui m-a jignit, eu am avut o tonalitate, ca şi decibeli, mai ridicată, l-a deranjat, şi-a luat Directoratul şi a părăsit sala, invocând faptul că nu se poate discuta. Domnul Ciurel nu rezistă la stres şi la modalităţi de discuţii, decât la poveştile pe care îndrugă dumnealui şi pe care noi ar trebui să fim obligaţi să le ascultăm şi să spunem şi sărut mâna că îl ascultăm pe domnul Ciurel. Mi-a spus să părăsesc sala. Sunt dispus să negociem, dar să ne respectăm reciproc”, a declarat Nelu Roşca.

Administraţia dă vina pe sindicalişti

Cei din administraţia CE Oltenia au dat vina pe sindicate pentru neclarificarea problemei legate de cota de cărbune. Conform unui comunicat dat de ce Oltenia, nu s-a ajuns la o înţelegere pentru că unii sindicalişti au avut un limbaj inadecvat. „Dialogul din cadrul lucrărilor a fost subminat datorită folosirii de către unii responsabili sindicali a unui limbaj inadecvat, fapt ce a dus la imposibilitatea adoptării unei hotărâri cu privire la modalitatea acordării alocaţiei de cărbune”, se arată într-un comunicat publicat vineri după-amiază pe site-ul CE Oltenia.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: