CE Oltenia, profit de zeci de milioane de euro la 31 martie

Situaţiile economice ale CE Oltenia la 3 luni arată că societatea are un profit din exploatare de 150 de milioane de lei, dar şi o pierdere financiară de 97 milioane lei. Adunate dau însă un profit brut de 53 de milioane. Complexul Energetic Oltenia se află în plin proces de negociere cu sindicatele pentru acordarea unor drepturi prevăzute în contractul colectiv de muncă. Directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că nu sunt bani pentru a acorda aceste drepturi. Liderii de sindicat spun că sunt bani pentru salariaţii rămaşi în urma celor trei mii de concedieri şi externalizări din acest an.

Complexul Energetic Oltenia nu a publicat nici până acum pe site-ul oficial rezultatele financiare la 31 decembrie 2014, pe care presa le-a obţinut din alte surse. În câteva zile ar trebui depuse şi la minister, dar postate şi pe site, rezultatele financiare la 6 luni. Pandurul a obţinut rezultatele financiare la 31 martie, din care rezultă că situaţia CE Oltenia s-a mai redresat, însă nu suficient cât să acopere pierderea de 700 de milioane RON din 2014. CE Oltenia are la 31 martie 2015 un profit din exploatare de circa 150 de milioane de lei şi o pierdere financiară de 97 de milioane de lei, ceea ce îi dă companiei un profit de 53 de milioane de lei.

Situaţia economică arată că sindicaliştii pot avea pretenţii la negocierile din aceste zile. Pretenţiile se referă oricum la respectarea prevederilor contractului de muncă.

Situaţia creanţelor companiei rămâne însă o problemă, la 31 martie 2015 figurând  o sumă de 781 de milioane de lei.

De asemenea, au crescut cu 20 de milioane de lei sumele împrumutate la bănci. La 1 ianuarie 2015 datoriile la bănci, care trebuie plătite într-o perioadă de până la un an, erau de 451 de milioane de lei, iar la 31 martie acestea ajunseseră la 472 de milioane de lei. Datoriile la bănci, plătite pe o perioadă mai mare de un an, au ajuns de la 1.860 de milioane de lei la 1.884 milioane de lei.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: