Conductă de gaze până la Mănăstirea Tismana, pe banii primăriei

Administrația locală din Tismana vrea să introducă, pe forțe proprii, rețeaua de gaze în localitate, iar lucrările să înceapă chiar din acest an. Pentru început, autoritățile spun că au prins bani în buget pentru linia principală, până la Mănăstirea Tismana.

Primul sector are 5.5 km. ”Suntem cu gazele în așteptarea studiului de fezabilitate, să începem procedurile de avizare și autorizare. Banii sunt de la noi. Anul acesta, o să propun Consiliului Local în jur de 1.5 milioane, să putem face axa principală, Tismana până la Mănăstire. Pe axă fiind mănăstirea, hostelul, pensiunile, mizăm pe faptul că sunt mai puternice gospodăriile și că vor fi mulți doritori să-și introducă gazele. Vom face licitația pentru desemarea operatorului. Odată stabilit, efortul nostru să se canalizeze pe asigurarea resurselor financiare. Sper ca până la sfârșitul acestui an să se lucreze la primele tronsoane”, a declarat Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana.

Conducta de la care se va racorda orașul este pe teritoriul localității. Primarul din Tismana spune că Transgaz a aprobat ca la hotarul cu Godinești să fie înființată stația de transfer, reglare și măsurare. În următoarea etapă, autoritățile locale au în vedere racordarea satului Pocruia.

Conform autorităților, suma necesară pentru introducerea rețelei în tot orașul și satele arondate este imposibil de suportat din bugetul local. 45 de km de rețea ar trebui introduse în interiorul localității, iar un km costă 260 mii lei. Pentru restul localității, autoritățile speră să obțină finanțare din fonduri guvernamentale sau europene.

Vizualizări: 1,700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: