Guvernul a aprobat fonduri pentru Prima casă. Noutăți!

Plafonul total de garantare pentru anul 2019 aferent programului 'Prima casă' a fost aprobat marţi de Executiv, suma alocată de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) pentru românii care doresc să îşi achiziţioneze o locuinţă fiind de două miliarde de lei.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus că programul 'Prima Casă' va deveni "mai social", iar până la finele lunii februarie va exista o formă modificată a acestuia. "Am prins ca plafon cam două miliarde de lei în acest an pentru programul 'Prima Casă', deci el va continua, numai că am spus că discuţiile acestea pe care le-am avut cu cei de la Banca Centrală au fost pentru a-l face mai social, mai îndreptat către zona socială. Probabil că până la final de februarie vom avea forma propusă a fi modificată, dar nu se schimbă aspecte esenţiale. Nu. Finanţarea există, a fost bugetat, programul continuă. Până nu îl modificăm, va continua în aceeaşi parametri. Până la final de februarie o să ieşim, cred, cu o Hotărâre de Guvern", a spus Eugen Teodorovici.

Şeful de la Finanţe a spus că modificările vor viza aspecte legate de suprafaţa casei sau de veniturile celor care vor să îl acceseze.

Potrivit MFP, finanţatori participanţi în program sunt: BRD, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit, Garanti, Piraeus Bank, Marfin, Credit Agricole şi Leumi Bank. (A.M.)

Vizualizări: 1,402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: