Angajați ai spitalului, cercetați disciplinar. Motivul!

Șase angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au fost introduși în comisia de disciplină. Este vorba de membrii celor două comisii de concurs de la selecția organizată de unitate pentru cinci posturi de infirmier debutant. Conducerea spitalului spune că nu este normal ca un concurs să fie anulat de două ori pentru că baremul a fost greșit sau pentru că întrebările pe care le-au primit candidații nu făceau parte din tematica de concurs.

Unitatea medicală încearcă de câteva luni să ocupe cele 5 posturi vacante de infirmier debutant. De două ori a fost organiziată proba scrisă și de fiecare dată a fost anulată în urma contestațiilor.

Peste 100 de candidați s-au înscris la concursul pentru aceste posturi. Prima dată, comisia a greșit baremul, iar la reluarea probei scrise candidații au fost puși în situația de a răspunde la o întrebare care nu avea legătură cu tematica concursului.

Din comisie au făcut parte asistenți șefi și personal de specialitate. ”Nu vreau să o clasific altfel decât un act de nerespectare a atribuțiunilor de serviciu. Am hotărât să constituim o comisie de cercetare disciplinară pentru cele două comisii sau anumiți membri din cele două comisii, care au venit cu întrebări din afara tematicii sau cine a greșit baremul. Comisia de cercetare disciplinară va face verificările de specialitate și va propune și sancțiuni disciplinare în funcție de cercetarea care va fi finalizată de dânșii”, a declarat Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Din fiecare comisie au făcut parte câte 3 persoane, angajați ai unității spitalicești. Sancțiunile pe care le riscă pot fi de la avertisment scris până la desfacerea contractului de muncă. ”Ca să constituim o comisie de cercetare disciplinară a comisiilor de concurs, am avut în vedere, în primul rând, aspecte de respectare a atribuțiunilor din fișa postului. Că ne punem și noi semne de întrebare. Ce se întâmplă? Ori voit, ori... Comisia de cercetare va stabili gradul de vinovăție al fiecăruia și ne va propune sancțiunea pentru fiecare și noi vom acționa în consecință”, a mai spus managerul spitalului.

Vizualizări: 3,165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: