Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Conflict în PSD Motru din cauza scumpirii gigacaloriei

Dorin Hanu îl va pârî pe Vasile Râbu la Ion Călinoiu. Primarul din Motru s-a supărat foarte tare pe vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Gorj  pentru că spune numai lucruri aberante când merge la emisiuni, cum ar fi și situația în care Râbu a declarat la Radio Infinit că nu este de acord cu majorarea cu 45% a prețului gigacaloriei la Motru, măsură luată de autoritățile locale. Acesta i-a transmis colegului de partid că face declarații publice fără să fie documentat.

Vasile Râbu, vicepreședintele CJ Gorj, nu agreează măsura prin care municipalitatea din Motru a crescut prețul la gigacalorie. Asta pentru că oamenii au pensii mici și nu o să bani pentru a plăti la iarnă. ”Nu sunt de acord cu majorarea prețului gigacaloriilor. Pensiile sunt mici, iar oamenii nu își pot permite asemenea lucruri. Probabil că ei și-au făcut niște calcule la nivel de UATAA Motru-Primărie. Poate sunt consumuri mari pe timp de iarnă și nu poate să acopere costurile”, a declarat la Radio Infinit vicepreședintele CJ Gorj.

Râbu chiar a fost abordat pe stradă de oamenii care nu înțeleg de ce au fost luate astfel de măsuri. ”Oamenii m-au oprit pe mine și pe stradă. Sâmbăta și duminica, atunci când sunt acasă, stau de vorbă cu oamenii și m-au întrebat de ce s-a mărit gigacaloriei. Fiind la județ toată lumea te întreabă de ce”, mai menționează Vasile Râbu.

Hanu, supărat de cele auzite

Afirmațiile făcute de vicepreședintele CJ Gorj l-au enervat la culme pe Dorin Hanu, care  i-a transmis colegiului de partid că nu e informat și că nu primăria este cea care a majorat prețul la căldură.  ”El s-a interesat de ce s-a mărit gigacaloria? Am impresia că nu s-a informat și nu îl interesează, pentru că dacă se informa știa foarte bine că nu noi am mărit gigacaloria, ci statul român prin ridicarea subvențiilor care se dădeau la căldură. Nicăieri în țară nu este un preț mai mic decât în Motru. Este cel mai mic preț de livrare, de 160 lei pe gigacalorie. Domnul Râbu probabil nu este informat, dar e foarte grav să faci astfel de afirmații înainte de a te informa. El trebuia să vină, să discute cu mine dacă e un cetățean onest al municipiului Motru. Dacă îl întreabă oamenii înseamnă că umblă prea mult pe stradă, nu are alte preocupări”, a răspuns intrigat Dorin Hanu.

Pesediştii trebuie să dea vina pe guvern

Hanu a promis că aceste erori vor ajunge și la urechile lui Ion Călinoiu, pentru că nu este normal ca un subaltern de-al său să facă declarații publice fără a fi informat. ”Sunt convins că a greșit când a făcut această declarație pentru că nu s-a documentat. Și pe mine m-au oprit oamenii și le-am explicat și asta ar trebui să facă și un vicepreședinte de Consiliu Județean, mai ales că este și din partea PSD. Să le răspundă corect oamenilor, nu să-i inducă în eroare sau să se lamenteze. Eu o să am o discuție și cu domnul președinte Călinoiu legat de acest aspect. Am să-l informez că domnul Râbu merge la emisiuni și vorbește despre municipiul Motru fără să se documenteze de situația concretă. Credeți că eu sau vreun cetățean este de acord cu majorarea prețului gigacaloriei? Nimeni nu este de acord”, a mai afirmat Dorin Hanu.

ABERAŢII

”O să îi spun domnului Călinoiu că domnul Râbu merge și discută lucruri aberante despre municipiul Motru fără să se informeze de situația reală. Un subiect pe care nu îl cunoști nu îl abordez. Nu aștept nimic de la domnul Călinoiu, doar așa, să îl informez că subalternii dânsului participă la emisiuni fără să dea informații corecte. Când mergi la un post spui ce știi, dacă nu, nu abordezi subiectul respectiv”.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: