Conflict la Urdari! Monument al eroilor, demolat cu tractorul

Conflict la Urdari între primarul Mihai Calotă şi fostul vice, consilierul PP-DD  Bebe Tauru. Consilierul spune că primarul demolează un monument istoric fără acceptul Consiliului Local. Au tras cu tractoarele de stâlpi, declară Tauru.

Consilierul Bebe Tauru a declarat ieri că primarul demolează monumentul erorilor din Primul Război Mondial, fără să ia avizul consilierilor locali. Consilierul spune că va depune o sesizare împotriva acestuia la Direcţia de Cultură Gorj şi la Inspectoratul în Construcţii. „La Urdari nu se face nimic legal. Aseară am aflat că demolează un monument istoric fără hotărârea Consiliului Local. A fost o simplă discuţie în şedinţă, că o să facă un nou monument, dar nu există hotărâre”, a declarat consilierul Bebe Tauru.

Primarul din Urdari menţionează că această decizie este cunoscută de consilieri. Mihai Calotă a adăugat că s-a aprobat construirea unui alt monument istoric în şedinţa din 9 octombrie. Mai mult, primarul spune că are avizul de la Direcţia de Cultură. „Tauru n-a ieşit primar şi acum toată ziua mă reclamă. La Curtea de Conturi, la DNA, este un reclamagiu”, a adăugat Calotă. Primarul mai spune că  monumentul demolat este din 1950 şi că va fi dus la biserică, iar noul obiectiv a costat 350 de milioane de lei vechi. 

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: