Conflictul Ruşeţ – Militaru, mediat de BPN

Biroul Permanent Naţional al PDL va hotărî dacă la Gorj vor fi sau nu refăcute alegerile în filialele unde au fost deja organizate. Cel care doreşte refacerea alegerilor este actualul preşedinte interimar Ion Ruşeţ, care a ieşit ieri în presă cu un atac dur la adresa colegilor săi, deputaţii Severus Militaru şi Cosmin Popescu. Ruşeţ este supărat că cei doi au sesizat Biroul Permanent şi spune despre ei că se tem că nu mai pot câştiga alegerile prin şantaj. Atacul vine la puţin timp după ce secretarul general al PDL, Vasile Blaga, le-a cerut potenţialilor candidaţi la şefia filialei Gorj să nu se mai certe în public.

Ruşeţ a fost impus preşedinte al PDL Gorj în toamna anului trecut, într-un moment în care se organizaseră alegeri în mai bine de jumătate din organizaţiile locale. După câteva săptămâni de tensiuni interne, liderii de la Bucureşti Vasile Blaga şi Adriean Videanu au venit la Gorj pentru a stabili data alegerilor, 19 martie 2011, dar şi pentru a tempera spiritele. Părţile s-au angajat să nu se mai atace, dar degeaba.

Noul conflict a apărut ca urmare a faptului că Ruşeţ a profitat de ultima şedinţă a Comitetului pentru Organizarea Alegerilor de anul trecut, în care au lipsit mai mulţi membri, pentru a impune refacerea alegerilor. Deputatul Militaru, care nu a putut participa la şedinţa CODA din cauză că era obligat să fie la parlament unde se discuta proiectul de buget, a contestat la BPN decizia lui Ruşeţ. Acesta din urmă şi-a atacat imediat colegul de partid. „Există o teamă nu doar a lui Cosmin Popescu şi Severus Militaru, ci şi a altora din spatele lor pentru că vor pierde controlul. Această teamă când nu mai poţi controla delegaţii prin şantaj sau prin alte mijloace îi face să aibă această atitudine. Eu consider că în momentul de faţă este o teamă josnică pentru 19 martie”, a precizat Ion Ruşeţ, preşedintele interimar al PDL Gorj. 

Militaru: „Ruşeţ nu e pregătit de alegeri”

Severus Militaru a rămas uimit de promptitudinea cu care l-a atacat Ruşeţ, adică a doua zi după ce l-a informat cu privire la contestaţia depusă la BPN: „Este păcat că domnul Ruşeţ a ieşit cu astfel de lucruri în mass-media pentru că erau lucruri pe care trebuie să le rezolvăm în interiorul organizaţiei. Luni l-am informat despre ceea ce am transmis la Biroul Permanent Naţional şi a şi apărut în mass-media lucru care mă pune puţin pe gânduri, înseamnă că nu este atât de bine pregătit  pentru alegerile din 19 martie”.

Ruşeţ: Există o grupare care îmi contestă toate deciziile

Ion Ruşeţ susţine că în PDL este o grupare care contestă toate deciziile sale. Deputaţii îl contrazic. „Nu există o grupare în cadrul partidului, există Partidul Democrat Liberal, oameni care l-au scos senator pe domnul Ruşeţ şi de altfel pe mine deputat şi pe Cosmin Popescu şi care au adus partidului de-a lungul timpului rezultate bune”, a spus Militaru

Cosmin Popescu este revoltat şi el ca Ion Ruşeţ vorbeşte despre o aşa-zisă grupare in PDL Gorj. „Este caracteristic domnului Ruşeţ. De un an de zile vorbeşte de o anumită grupare mafiotică din PDL. Nu există o astfel de grupare şi o să vadă acest lucru“, a precizat Cosmin Popescu. 

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: