Morega, curtat pentru şefia PC Gorj

Formarea alianţei dintre conservatori şi liberali la nivel naţional scoate la iveală şi adevăruri care nu s-au spus până acum la nivel de judeţ, deputatul independent Dan Morega mărturisind ieri că este curtat pentru a prelua şefia filialei judeţene a Partidului Conservator.

Discuţiile sunt purtate de câteva luni, timp în care fostul lider liberal din judeţ a tot anunţat că nu se înscrie în nici un partid politic. Morega spune că nici acum nu şi-a schimbat opţiunile, vestea posibilei sale curtări de către conservatori având loc pe fondul amânării repetate a alegerilor interne ce trebuiau să aibă loc în PC Gorj. „Discuţiile le port de 4-5 luni. Am fost contactat de lideri de la centru ai Partidului Conservator, recunosc lucrul acesta, şi mi s-a oferit o funcţie atât la nivel naţional, cât pe cea de preşedinte al filialei de la Gorj. Aş putea ajuta astfel la formarea unui grup al Partidului Conservator în Camera Deputaţilor, dar, aşa cum am mai spus-o, rămân parlamentar independent cel puţin până la sfârşitul primăverii. Prin vară voi lua o decizie, vedem ce mai este până atunci”, spune Morega.

Dacă ar accepta oferta respectivă, deputatul i-ar lua locul celui pe care l-a tot botezat ca fiind „sanatorul Petrecanie”, actualul şef al PC Gorj, Ilie Petrescu, spunând ieri că filiala pe care o conduce interimar de peste doi ani are o structură capabilă să obţină un procent bun la localele din 2012, mai ales în perspectiva unei alianţe cu liberalii. Cât despre venirea lui Morega la şefia PC Gorj, fostul senator spune că nimeni de la nivel central nu l-a informat despre un astfel de demers. „Eu am fost azi la partid şi nu mi s-a spus nimic, nu am auzit nimic. Nici nu vreau să comentez pentru că PC are o structură organizatorică bună la nivel de judeţ şi, împreună cu PNL, veţi vedea că vom avea rezultate bune”, spune conservatorul şef, în ciuda declaraţiilor repetate din 2010, când toţi conservatorii spuneau că vor merge singuri în alegerile locale de peste doi ani.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: