Confuzie pe acreditarea spitalului. Contre Vîlceanu- Tătaru!

Acreditarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a devenit din nou subiect de dispută între politicieni. Președintele PNL Gorj Dan Vîlceanu a atras din nou atenția că unitatea spitalicească din Târgu Jiu este singura din județ care nu a fost încă acreditată. Vîlceanu a vorbit despre acreditare ca și cum nu ar mai fi fost făcut niciun demers în acest sens, deși comisia de acreditare și-a făcut vizita încă din luna iunie, managerul așteptând în prezent punctajul de acreditare.

 Liberalul șef, Dan Vîlceanu, a declarat joi că pesediștii nu au mai făcut niciun demers să acrediteze spitalul trăgând atenția că este singurul spital din Gorj care nu este acreditat. Susține că administrația județeană nu este capabilă să facă ceea ce primarii de orașe au făcut deja. ”Nu se poate să amâni o acreditare, aproape toate spitalele din Gorj sunt acreditate, mai puțin cel județean. Întotdeauna se dă vina pe minister, nu ministerul trebuie să facă acreditarea. Consiliul Județean trebuie să-și acrediteze spitalul. Tot amână, tot amână, nu sunt în stare să facă un act administrativ de bază. A venit comisia de  n ori, au amânat acreditarea de fiecare dată. Nu au nicio circumstanță”, a spus Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj.

Ceea ce pare să nu știe președintele liberalilor gorjeni este că acea comisie de acreditare și-a făcut vizita oficială o singură dată, în lunie iunie, în prezent fiind așteptat un răspuns oficial privind punctajul obținut. Tiberiu Tătaru a precizat chiar că se așteaptă ca punctajul să fie unul foarte mare. ”Pentru acreditare încă nu am primit un răspuns. Termenul este în septembrie și cu siguranță îl vom primi în luna septembrie. Suntem siguri că am trecut, suntem siguri că avem punctaj mare din ședințele pe care le-am avut cu comisia de acreditare dar punctajul oficial nu-l cunoștem”, a spus Tiberiu Tătaru, manager spital. Ce este într-adevăr real este că vizita comisiei de acreditare a fost amânată de câteva ori de către conducerea spitalului care nu reușise să se pună la punct cu toți indicatorii ceruți.

Vizualizări: 441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: