Consilier juridic, condamnat

Un consilier juridic din Rovinari, angajat la o instituție publică, a fost condamnat la jumătatea lunii decembrie la patru luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei.

Potrivit unui document de la instanță, A.A. are permis de conducere din 2005, având un VW Touareg, înmatriculat în străinătate. Pe 13 aprilie 2019, acesta a condus mai întâi până la casa prietenei lui, apoi până la un prieten, fiind surprins de aparatul radar montat pe autospeciala de poliție MAI circulând cu viteza de 76 km/h, peste limita legală admisă pe acel sector de drum, însă a refuzat să oprească la semnalul regulamentar efectuat de agenții de poliție rutieră.

Polițiștii au procedat la urmărirea în trafic a autovehiculului, până la o benzinărie, unde șoferul și pasagera au coborât.

“În acele împrejurări, inculpatul nu a putut prezenta organelor de poliție decât cartea de identitate, iar la controlul efectuat s-a constatat că autoturismul pe care îl conducea nu avea încheiată asigurarea de răspundere civilă obligatorie, iar inspecția tehnică periodică nu mai era valabilă”, se arată într-un document de la instanță.

Prin același proces-verbal, inculpatul a mai fost sancționat contravențional atât pentru depășirea limitei de viteză, cât și pentru că nu a avut asupra sa permisul de conducere.

Mai mult decât atât, în urma verificărilor efectuate de organele de poliție, s-a stabilit că, în acel moment, inculpatul avea permisul de conducere reținut, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din data de 26.02.2019.

Pentru toate aceste fapte, bărbatul a fost condamnat, perioada de supraveghere fiind de doi ani. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu este cu apel. (A.A.)

Vizualizări: 4,411

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: