Șefă din CEO, cu sporul în instanță. A acuzat „un evident tratament discriminatoriu”

O consilieră juridică din cadrul Complexului Energetic Oltenia a cerut, în instanță, să primească mai mulți bani la salariu. Este vorba despre un spor de 5%, despre care spune că i se cuvine încă din 2017.

Liliana Dungan ocupă poziția de șef Serviciu Legislația Muncii și Dialogului Social, în cadrul Direcției Legislație și Guvernanță Corporativă.

Acțiunea având obiect „drepturi bănești” a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Gorj, la Secția Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale, pe data de 7 octombrie.

Dungan a cerut instanței să dispună obligarea CE Oltenia la plata contravalorii sporului de mobilitate de 5% din salariul de bază, „pentru perioada 09.10.2017 până în prezent, sumă actualizată cu rata inflației până la data plații efective, precum și la acordarea dobânzii legale calculate de la data scadenței până la data plații efective”.

În motivarea acțiunii, jurista a precizat că nu a beneficiat de sporul de mobilitate, deși, prin natura atribuțiilor, se deplasează în permanență în afara societății, în vederea reprezentării acesteia în litigiile aflate pe rolul instanțelor din toată țara. Aceasta a explicat că are în lucru, în medie, aproximativ 40 de litigii pe lună, care impun cu precădere mobilitate.

În plus, jurista a menționat că sporul pentru mobilitate este prevăzut în contractul colectiv de muncă, la Anexa 7 - Sporuri cu caracter permanent acordate din fondul de salarii.

Dungan a arătat că refuzul societății de a-i acorda sporul de mobilitate este nejustificat, precizând că ceilalți consilieri juridici din cadrul Direcției Legislație și Guvernanță Corporativă beneficiază de acest spor, iar, în atare situație, desfășurând activitate identică, „salarizarea diferențiată și neunitară indică un evident tratament discriminatoriu”.

CE Oltenia a formulat întâmpinare, prin care a solicitat respingerea, ca neîntemeiată, a cererii de chemare în judecată. Numai că, înainte de primul termen de judecată, jurista a depus la dosar o cerere de renunțare la judecata acțiunii.

„Ia act de renunțare la judecata acțiunii. Cu recurs în termen de 30 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj”, a decis instanța pe 21 decembrie.

Este posibil ca jurista să fi ajuns la o înțelegere cu șefii companiei.

Vizualizări: 5,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: