Consilierii din Turburea, obligaţi să îşi scumpească nunţile

Vor nu vor, aleşii din comuna condusă de Ion Bârcă sunt aşteptaţi azi să îşi dea votul în privinţa unei noi hotărâri de Consiliu Local prin care să anuleze „facilităţile” pe care şi le-au oferit în cazul în care doresc să închirieze cantina din apropierea Primăriei. Votul anterior al acestora a făcut posibil ca toţi consilierii locali şi angajaţii primăriei să beneficieze de o „scutire” de 50% din suma de 1500 de lei pe care trebuie să o achite orice muritor de rând interesat să organizeze în cantina respectivă o nuntă, un botez sau chiar o pomană.

Primarul Bârcă s-a opus deciziei, iar Prefectura a cerut reanalizarea hotărârii, aleşii care s-au trezit mai egali decât votanţii lor fiind chemaţi azi să decidă în privinţa renunţării la facilitatea respectivă.

Ieri, în afară de primar şi de cetăţenii din comună, nu prea existau consilieri dispuşi să voteze azi altfel decât au făcut-o înainte. „Nu e nicio discriminare, cum să fie aşa ceva? Este un gest normal, s-a propus în şedinţă de Consiliu şi toţi am votat”, spune unul dintre consilierii locali, care este şi asistent medical în centrul comunei, la doi paşi de cantina cu pricina.

Primarul Ion Bârcă spune că, de fapt, „gestul normal” are la bază interesele unor consilieri, şedinţa în care s-a votat „discountul” respectiv ţinându-se atunci când edilul era plecat la Bucureşti cu treburi. „De ce să nu dăm cărţile pe faţă? Mai sunt unii consilieri care, ştiţi, închiriază şi ei pe la nunţi corturi, prelate, au spaţii eventual şi dacă pun un tarif mare la cantină normal că oamenii vor prefera să meargă să ia un cort pe care să îl închirieze. Nu mai spun că există posibilitatea să vină consilierii şi să rezerve cantina pe numele lor şi apoi ei să o subînchirieze şi, astfel, să scoată un ban în plus. Posibilităţi sunt multe”, afirmă edilul.

Angajaţii primăriei au muncit la renovarea clădirii

Cantina care a devenit acum mărul discordiei a fost „moştenită” de Primăria Turburea cu titlu gratuit de la Petrom. De fapt, spaţiul a fost luat în schimbul cedării de către primarul Bârcă a unui teren care aparţinea familiei sale, edilul renunţând la pământ şi eventuale pretenţii numai din convingere că localitatea pe care o conduce va avea o cantină modernă pentru nunţi, botezuri şi chiar înmormântări.

Imobilul a şi fost băgat în reparaţii, fiind zugrăvit acum tot de către angajaţi din subordinea Primăriei, investiţiile pentru reabilitarea clădirii fiind, astfel minime. Minime şi-au dorit şi consilierii să fie cheltuielile pe care le vor face în cazul în care vor avea de organizat vreo nuntă aici. Ei au votat ca tariful de bază pentru o persoană care închiriază sala să fie de 1500 de lei. De o reducere de 50% beneficiază doar consilierii locali şi angajaţii Primăriei, fiind lesne de înţeles de ce aceştia nici nu prea sunt interesaţi să anuleze hotărârea care le asigură un preţ avantajos în faţa celorlalţi locuitori ai comunei Turburea.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: