Consilierii locali, cetăţeni de onoare la Turburea

Mai mulţi consilieri locali, un fost primar şi câţiva profesori pensionari vor deveni cetăţeni de onoare ai comunei Turburea. În ultima şedinţă de Consiliu Local a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care primarul a fost mandatat să desemneze cetăţenii de onoare. Ion Bârcă spune că nu va ţine cont de culoarea politică a consilierilor, ci doar de faptul că au votat proiectele iniţiate de el. Primarul consideră că doar în acest fel îi poate aprecia pe oamenii care şi-au riscat mandatele neţinând cont de „comanda” primită de la partid.

Ion Bârcă îi va face cetăţeni de onoare doar pe consilierii care nu au fost „Gică-contra” la proiectele iniţiate de el. „Sunt oameni care au fost alături de mine ani de zile. Mi-au votat toate proiectele iniţiate pentru binele comunei, riscându-şi mandatul din cauză că nu au ţinut cont de cum li se dicta de la partid. Datorită lor avem baze sportive în comună, avem centru de permanenţă, ambulanţă, Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, biserica din Poiana, cantină, drumuri pietruite, etc. Consider că un om care face bine altora trebuie apreciat, iar asta e aprecierea mea, bani nu le pot da”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Consilierii vor fi făcuţi cetăţeni de onoare într-un cadru festiv. „Nu voi ţine cont de culoarea politică, dar nici nu-i voi face cetăţeni de onoare pe consilierii Gică-contra, precum viceprimarul comunei care îmi face numai reclamaţii nefondate. Consilierii vor fi făcuţi cetăţeni de onoare într-un cadru festiv şi voi spune în faţa cetăţenilor ce au făcut aceştia pentru comuna Turburea. Toţi primarii ar trebui să procedăm aşa, să ne apreciem oamenii utili comunităţii”, a mai precizat Bârcă.

Odată cu aleşii locali vor deveni cetăţeni de onoare şi câţiva profesori pensionari, precum şi unul dintre foştii primari. „Va fi făcut cetăţean de onoare şi domnul Nelu Vasile, care a lucrat 13 ani la monografia comunei, precum şi fostul primar Iustin Guţă. De asemenea, vor deveni cetăţeni de onoare şi anumiţi profesori, care acum sunt la pensie şi se bucură de aprecierea elevilor care fac rând la ei la poartă, la meditaţii fără bani”, spune primarul Bârcă.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: