Consilierii PNG, ignoraţi la Mătăsari şi Baia de Fier

Doi procurori de la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Novaci si Motru s-au ales cu plângeri penale. Motivul: nu dau atenţie unor reclamaţii ale preşedintelui PNG privind nepunerea pe funcţii a unor consilieri locali. Spre exemplu, Ion Aburibe aşteaptă de trei luni să fie numit consilier la Baia de Fier. Nici plângerile la Parchet nu l-au ajutat, astfel că miercuri a fost la prefectul de Gorj, Liviu Andrei. Cel de-al doilea consilier penegist ignorat este Nicolae Iovan de la Mătăsari.

Doi consilieri PNG par să aibă şanse să ajungă în Consiliu la alegerile de la sfârşitul anului, chiar dacă au fost aleşi în 2008. Cei doi, Iovan şi Aburide, ar trebui să înlocuiască alţi penegişti, dar nu primesc votul consilierilor. „Am solicitat ajutorul domnului prefect întrucât consilierii de la Baia de fier au încălcat cu bună ştiinţă legea şi am depus plângere să se ia toate măsurile legale. Refuză să mă valideze în funcţia de consilier local. De trei luni am înştiinţare de la PNG, am fost propus să ocup funcţia de consilier local. În prima şedinţă trebuia să mă pună. Au trecut trei luni şi încă nu sunt pus în funcţie“, spune aspirantul la Consiliul Local Baia de Fier, care a făcut demersuri la Parchetul Novaci, dar şi la Prefectură. Prefectul a promis că va trimite echipă la Baia de Fier, săptămâna viitoare.

Nemulţumit este şi preşedintele PNG, Ion Paliţă. După ce a depus plângere la parchetele Novaci şi Motru, împotriva primarilor din cele două localităţi, acum Ion Paliţă, preşedintele PNG Gorj a depus plângere împotriva procurorilor de la cele două Parchete pentru nerespectarea legii. Acesta spune că magistraţii tergiversează fără motiv. Acesta reclamă abuzuri ale primarului, secretarului şi consilierilor locali.

Eforturile pentru investirea în funcţie a celor doi consilieri sunt dublate şi acţiunile întreprinse de aceştia. Ieri Aburibe a cerut încă odată sprijinul prefectului Liviu Andrei, pentru a-l ajută să ajungă consilier local la Baia de Fier.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: