Consilierul Grivei cere justificarea banilor încasaţi de Aparegio

Problema presiunii scăzute a apei de la robinetelor târgujienilor a fost dezbătută în şedinţa Consiliului Judeţean de ieri. Pedelistul Gheorghe Grivei consideră că la nivelul municipiului nu ar trebui să existe necazuri din cauza secetei întrucât metrul cub de apă s-a scumpit de peste 5 ori, în ultima perioadă. Acesta a cerut lui Ion Călinoiu să analizeze investiţiile făcute de Aparegio şi să verifice salariile angajaţilor societăţii.   

SC Aparegio SA va trebui să justifice Consiliului Judeţean banii încasaţi de la cetăţeni. Acest lucru se va întâmpla la cererea consilierilor judeţeni, nemulţumiţi de faptul că furnizorul apei potabile a pus de fiecare dată mărirea tarifelor pe seama investiţiilor, ceea ce nu se justifică în condiţiile în care nu este presiune la robinete. Pedelistul Gheorghe Grivei i-a cerut preşedintelui Ion Călinoiu să efectueze o analiză amănunţită a acestor investiţii şi să verifice sumele de bani cheltuite pentru salariile angajaţilor de la Aparegio. “Este inadmisibil să ne confruntăm cu lipsa apei potabile în condiţiile în care din anul 2007 încoace tarifele practicate de Aparegio au crescut de peste 5 ori. Astfel, de la 0,62 lei/mc, în anul 2007, s-a ajuns la 1,72 lei/mc la apa potabilă şi 1,90 lei/mc la canalizare, pentru ambele servicii plătindu-se în prezent 3,62 lei/mc. În permanenţă, creşterea preţului a fost motivată de amortizarea investiţiilor, investiţii care de altfel nu se văd în condiţiile în care nu există presiune la robinete”, a declarat Gheorghe Grivei. Acesta a mai precizat că era normal  ca banii să fie cheltuiţi pentru îmbunătăţirea calităţii şi cantităţii apei potabile. “Conducerea societăţii trebuie să prezinte o situaţie clară cu factorii ce au dus la creşterea preţului apei şi să ni se spună exact cât la sută sunt cheltuieli de personal şi cât sunt investiţii”, a solicitat Grivei.

Preşedintele Ion Călinoiu spune că la următoarea şedinţă de consiliu îl va invita pe şeful Aparegio tocmai pentru a da socoteală pentru presiunea scăzută a apei. “Seceta nu are legătură cu creşterea preţului apei potabile. La următoarea şedinţă îl voi invita pe domnul Ion Popescu pentru a ne prezenta situaţia investiţiilor şi a motiva creşterea preţului apei potabile”, a precizat Ion Călinoiu.

PREŢ UNIC

Ion Popescu, directorul Aparegio, consideră că este dreptul Consiliului Judeţean de a-i analiza activitatea. “Majorarea tarifelor au fost aprobate de toate consiliile locale. Conform unui grafic raportat la inflaţie, până la sfârşitul anului 2012, preţul pentru apă potabilă şi canalizare va ajunge la 4,32 lei/mc. Se tinde să se uniformizeze toate tarifele pe principiul solidarităţii, pentru toate localităţile să fie stabilit un preţ unic”, a declarat Ion Popescu, directorul SC Aparegio SA.

SALARII

Şeful Aparegio spune că angajaţii săi nu au salarii de nivelul celor de la Distrigaz sau Electrica. “Ultima majorare salarială a fost efectuată la sfârşitul anului trecut, potrivit contractului colectiv de muncă existent la nivel de ramură. Angajaţii Aparegio nu au salarii de nivelul celor de la Distrigaz sau Electrica. Un muncitor necalificat are salariul de 740 de RON, iar unul calificat de 1100 RON”, a menţionat Ion Popescu.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: